Επιστροφή στους αγώνες αντοχής για Cadillac (pics)

Νίκος Τσιώκος
Επιστροφή στους αγώνες αντοχής για Cadillac (pics)
Στους αγώνες αντοχής θα επιστρέψει το 2017 η Cadillac, μετά από 14 χρόνια απουσίας, για να ανταγωνιστεί τις Mazda και Nissan.

Τη μεγάλη επιστροφή στους αγώνες αντοχής θα πραγματοποιήσει το 2017 η Cadillac. Η τελευταία φορά που συμμετείχε σε κάποιο πρωτάθλημα ήταν το 2002, με το... comeback να είναι προ των πυλών.

Αυτό θα γίνει μέσω της ομάδας Wayne Taylor Racing στο πρωτάθλημα WeatherTech SportsCar, το οποίο διεξάγεται υπό την αιγίδα της IMSA (International Motor Sports Association) και ξεκινάει το διήμερο 28-29 Ιανουαρίου με τις 24 Ώρες της Ντεϊτόνα.

Οδηγοί θα είναι οι Ρίκι και Τζόρνταν Τέιλορ, γιοι του ιδιοκτήτη της ομάδας, Γουέιν Τέιλορ, ενώ μαζί τους θα βρίσκεται και ο Μαξ Ανγκέλελι, που ήταν ομόσταυλος του Τέιλορ στο τελευταίο επιχείρημα της Cadillac στους αγώνες αντοχής πριν από 14 χρόνια.

Όσον αφορά το νέο αγωνιστικό, αυτό θα έχει έναν ατμοσφαιρικό κινητήρα V8 6.2 λίτρων, ο οποίος αναμένεται να... βγάζει περίπου 600 ίππους, με το σασί να βασίζεται σ' ένα από τα τέσσερα που επιτρέπονται από τους κανονισμούς της LMP2.

Η Cadillac επέλεξε αυτό της Dallara, τη στιγμή που ο κινητήρας μοιράζεται τον βασικό σχεδιασμό με αυτόν του μοντέλου παραγωγής CTS-V. Τέλος, να σημειώσουμε ότι το αγωνιστικό της Cadillac θα χρησιμοποιήσει και η Action Express Racing, η οποία μέχρι τώρα είχε στη διάθεσή της την Corvette, όπως γινόταν και με την Wayne Taylor.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!