Μεγάλη έκπληξη το ημερολόγιο της Pirelli (video)

Γιώργος Βαρίνος
Μεγάλη έκπληξη το ημερολόγιο της Pirelli (video)
Το απόλυτο ημερολόγιο τοίχου υπήρξε πάντα ένα υπέροχο παράδειγμα τέχνης της ομορφιάς. Για το 2017, η ομορφιά συναντά το συναίσθημα διάσημων γυναικών κάθε ηλικίας.

Όσοι έχουν συνηθίσει στα αψεγάδιαστα σώματα των κορυφαίων μοντέλων στα ημερολόγια της Pirelli, το 2017 ίσως απογοητευτούν ελαφρώς από τις πολύ ιδιαίτερες εικόνες του φωτογράφου Πίτερ Λίντμπεργκ. Οι οποίες δεν παύουν να αποτελούν δείγματα σπάνιας τέχνης και να αποτυπώνουν γυναίκες, όχι όμως απαραίτητα τις πιο όμορφες αυτού του πλανήτη…

Όπως εξηγεί ο ίδιος ο κορυφαίος φωτογράφος στο video για την παρουσίαση του ημερολογίου του 2017, το θέμα για το 2017 ήταν να αποδοθεί «μια κραυγή αγωνίας απέναντι στον τρόμο της αψεγάδιαστης ομορφιάς και της νεότητας». Θέλοντας να αποδώσει το γεγονός ότι η γυναίκα μπορεί να αποπνέει κάτι πολύ περισσότερο από τέλειες αναλογίες.

Ψάχνοντας τη χαμένη θηλυκότητα, ο Λίντμπεργκ ζήτησε από μια πλειάδα εξαιρετικά διάσημων ηθοποιών να φωτογραφηθούν για την Pirelli. Και φυσικά, καμία δεν αρνήθηκε. Έτσι το 2017, στο ημερολόγιο αποτυπώνεται η All Star ομάδα του υποκριτικού ταλέντου, με ονόματα που έχουν σφραγίσει για πάντα τον παγκόσμιο κινηματογράφο και έχουν σηκώσει πολλά Όσκαρ.

Γυναίκες χωρίς ηλικία, όπως οι Έλεν Μίρεν, Ρόμπιν Ράιτ και Σαρλότ Ράμπλινγκ, πλαισιώνονται από τις Λουπίτα Νιόνγκο, Τζέσικα Τσάστεϊν, Κέιτ Γουίνσλετ, Νικόλ Κίντμαν, Τζούλιαν Μουρ, Ρούνεϊ Μάρα, Πενέλοπε Κρουζ, Λέα Σεϊντού, Αλίσια Βικάντερ, Ούμα Θέρμαν και Ζάνγκ Ζιγί. Ο «μπαλαντέρ» της φετινής διάσημης ομάδας είναι η Αναστασία Ιγκνάτοβα, καθηγήτρια Πολιτικής Θεωρίας στο πανεπιστήμιο της Μόσχας.

Όλες τους χωρίς μακιγιάζ, χωρίς επεξεργασία και με την προσωπικότητά τους να καταγράφεται με μοναδική μαεστρία από το φακό, αποτελούν μια επιστροφή στη φυσικότητα με έμφαση στο συναίσθημα. Δεν είναι λοιπόν διόλου τυχαίο, ότι η λέξη Emotional αποτελεί και τον τίτλο του ημερολογίου της Pirelli για φέτος.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!