Το νέο Honda CR-V έρχεται το 2017 (video)

Πέτρος Πιτσίνης
Το νέο Honda CR-V έρχεται το 2017 (video)
Ξεκίνησε η παραγωγή της επόμενης, πέμπτης γενιάς του Honda CR-V στις ΗΠΑ, ωστόσο το μοντέλο θα έρθει στην Ευρώπη προς το τέλος του 2017.

Βασισμένο σε νέο πλαίσιο, με πλήρως αναβαθμισμένη σχεδίαση σε αμάξωμα και εσωτερικό και σύγχρονους κινητήρες turbo θα συνεχίσει την καριέρα του το Honda CR-V. Άμεσα, θα ξεκινήσει η διάθεσή του στην αμερικανική αγορά και προς το τέλος του 2017, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, θα περάσει τον Ατλαντικό προς την Ευρώπη.

Το νέο CR-V που αποκαλύφθηκε πολύ πρόσφατα στη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου στο Λος Άντζελες, διατηρεί όλα τα χαρακτηριστικά άνεσης και ευρυχωρίας του προκατόχου του, χωρίς όμως καμία άλλη μηχανολογική σχέση.

Κάτω από το καπό του, στην ευρωπαϊκή του εκδοχή, θα υπάρχει ο νέος turbo κινητήρας βενζίνης των 1.5 λίτρων ο οποίος θα αποδίδει το διόλου ευκαταφρόνητο νούμερο των 190 ίππων. Για τις ΗΠΑ, υπάρχει επίσης ο ατμοσφαιρικός 2.2 με ισχύ 184 ίππων, ο οποίος όμως δεν έχει νόημα στην ευρωπαϊκή αγορά. Η diesel εκδοχή θα είναι αυτή του συνόλου των 1.6 λίτρων, που γνωρίζουμε και στο σημερινό μοντέλο, με ισχύ 120 ή 160 ίππων.

Το νέο CR-V θα διατίθεται όπως και το υφιστάμενο με εκδόσεις 2 ή 4WD, με χειροκίνητα κιβώτια έξι σχέσεων και αυτόματα CVT. Όλες θα διαθέτουν τον ίδιο τύπο ανάρτησης, με γόνατα MacPherson εμπρός και πολλαπλούς συνδέσμους πίσω.

Μεγάλες είναι και οι αλλαγές στο εσωτερικό του μοντέλου, με ένα εντελώς νέο ταμπλό, ψηφιακή οθόνη οργάνων και μια διακριτή οθόνη για το σύστημα infotainment στο κέντρο, 9 ιντσών. Οι χώροι είναι ακόμα μεγαλύτεροι και αντικειμενικά τεράστιοι, τόσο για τους επιβάτες, όσο και για τις αποσκευές.

Εξοπλιστικά το CR-V θα διαθέτει όλα τα σύγχρονα συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης, από τη βασική του έκδοση ακόμα και πολλά στοιχεία άνεσης, όπως την πόρτα του χώρου αποσκευών που ανοίγει με την κίνηση του ποδιού κάτω από τον προφυλακτήρα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!