Τα πάντα για το νέο Ford Fiesta (upd+video)

Πέτρος Πιτσίνης
Τα πάντα για το νέο Ford Fiesta (upd+video)
Εκδόσεις, προδιαγραφές τεχνικά χαρακτηριστικά, εικόνες και video της επόμενης γενιάς του best seller της Ford, το οποίο θα ξεκινήσει να πωλείται το 2017.

Η επόμενη γενιά Fiesta συνοδεύεται από την πιο προηγμένη γκάμα τεχνολογιών υποστήριξης οδηγού, συνδεσιμότητας και επικοινωνίας που έχει υπάρξει ποτέ σε μικρό μοντέλο μαζικής παραγωγής στην Ευρώπη. Πρόκειται για την πιο ολοκληρωμένη και ευέλικτη γκάμα εκδόσεων στη 40χρονη ιστορία του Fiesta.

Η Ford παρουσίασε τέσσερις διαφορετικές εκδόσεις παραγωγής του Fiesta, μεταξύ των οποίων το μοντέρνο Fiesta Titanium, το Fiesta ST-Line εμπνευσμένο από τη Ford Performance, το πολυτελές Fiesta Vignale και το Fiesta Active crossover – το πρώτο στη νέα γκάμα μοντέλων Active που θα λανσαριστούν στην οικογένεια Ford τα επόμενα χρόνια.

Τρίθυρες και πεντάθυρες εκδόσεις θα προσφέρουν ανώτερη ποιότητα και πολιτισμένη λειτουργία, με νέο, ξεχωριστό στιλ, αφαιρετική σχεδίαση εσωτερικού και περισσότερες επιλογές εξατομίκευσης από ποτέ. Η Ford έχει εξελίξει επίσης τον απολαυστικό χαρακτήρα οδήγησης, που ανέδειξε το Fiesta στο δημοφιλέστερο ευρωπαϊκό μικρό αυτοκίνητο επί τέσσερις συνεχείς χρονιές.

Η προηγμένη γκάμα τεχνολογιών υποστήριξης οδηγού του Fiesta – υποστηριζόμενη από τεχνολογίες αισθητήρων με ικανότητα ανίχνευσης σε εμβέλεια 130 μέτρα – περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα προηγμένο σύστημα Pedestrian Detection που για πρώτη φορά μπορεί να αποτρέπει συγκρούσεις τη νύχτα. Επίσης το πρώτο σύστημα Ford Active Park Assist με λειτουργία πέδησης που εμποδίζει τις συγκρούσεις όταν επιλέγεται η λειτουργία για το αυτόματο παρκάρισμα.

Το Fiesta είναι επίσης το πρώτο Ford που θα διαθέτει ένα προηγμένο ηχητικό σύστημα της B&O, ενώ για πρώτη φορά προσφέρει μία πανοραμική, κρυστάλλινη οροφή που ανοίγει. Το προηγμένο σύστημα επικοινωνίας και ψυχαγωγίας SYNC 3 υποστηρίζεται από ανεξάρτητες οθόνης αφής υψηλής ανάλυσης έως 8 ιντσών. Το ευρύχωρο, εργονομικό εσωτερικό έχει καταργήσει το 50% των διακοπτών της κεντρικής κονσόλας, διαμορφώνοντας ένα πιο φιλικό προς το χρήστη περιβάλλον.

Προηγμένα κινητήρια σύνολα περιλαμβάνουν τον πολυβραβευμένο βενζινοκινητήρα 1.0L EcoBoost της Ford με 140 ίππους, και έναν 1.5L TDCi που αποδίδει 120 ίππους – ο πρώτος diesel υψηλής ισχύος για το Fiesta. Η Ford υπολογίζει τις εκπομπές CO2 από 82 g/km, με τη συμβολή ενός νέο εξατάχυτου κιβωτίου με καινοτόμες τεχνολογίες μείωσης τριβών.

Στη συνέχεια παρατίθεται πίνακας με όλες τις εκδόσεις κινητήρων, τα βασικά τεχνικά χαρακτηριστικά τους και τα στοιχεία εξοπλισμού ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας.

Βενζινοκινητήρες:

Κιβώτιο

Εκπομπές CO2 (g/km)*

1.1-litre 70 PS

5-speed manual

101

1.1-litre 85 PS

5-speed manual

101

1.0-litre EcoBoost 100 PS

6-speed manual

97

1.0-litre EcoBoost 100 PS

6-speed automatic

1.0-litre EcoBoost 125 PS

6-speed manual

98

1.0-litre EcoBoost 140 PS

6-speed manual

102

Κινητήρες Diesel:

Κιβώτιο

Εκπομπές CO2 (g/km)*

1.5-litre TDCi 85 PS

6-speed manual

82

1.5-litre TDCi 120 PS

6-speed manual

89

Εκδόσεις Fiesta:

Active

ST-Line

Titanium

Trend

Vignale

Τεχνολογίες Υποστήριξης Οδηγού:

Active Park Assist with Perpendicular Parking

Adaptive Cruise Control

Adjustable Speed Limiter

Auto High Beam

Blind Spot Information System

Cross Traffic Alert

Distance Indication

Driver Alert

Forward Collision Warning

Front and Rear Park Aid

Hill Launch Assist

Lane Keeping Aid

Lane Keeping Alert

Pre-Collision Assist with Pedestrian Detection

Traffic Sign Recognition

Ασφάλεια:

Airbags: driver front, driver side, passenger front, passenger side, curtain x 2

Electronic Emergency Brake Assist

Electronic Stability Control

Front and rear outer seat load limiters and pre-tensioners

Front seatbelts with locking tongues

ISOFIX child seat hard points

Passenger airbag deactivation with indicator

Rear seatbelt reminder

Διαστάσεις:

Μήκος (mm)

Πλάτος (mm)

Ύψος (mm)

Μεταξόνιο (mm)

5-door hatchback

4040

1734
(w/o mirrors)

1483

2493

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!