Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για Pirelli

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για Pirelli

Η Pirelli ολοκλήρωσε τις δοκιμές των ελαστικών ενόψει του 2017 και τώρα αρχίζει η σκληρή δουλειά για να επιλέξει αυτά που θα... φορεθούν τη νεά σεζόν, όπως παραδέχτηκε και ο Πολ Χέμπερι.

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για Pirelli

Το τελευταίο διήμερο δοκιμών ολοκλήρωσε η Pirelli με τα ελαστικά του 2017. Αυτές που έγιναν στο Άμπου Ντάμπι έγιναν για την τελική έγκριση από την ιταλική εταιρεία και τώρα είναι που αρχίζει η σκληρή και πραγματική δουλειά για την επίσημη προμηθεύτρια ελαστικών της Formula1, όπως παραδέχτηκε και ο Πολ Χέμπερι.

Ο αγωνιστικός διευθυντής της Pirelli τόνισε ότι τώρα πρέπει να αναλύσουν τα δεδομένα, ώστε να καταλήξουν στην επιλογή τους μέχρι τις χειμερινές δοκιμές εξέλιξης τον προσεχή Φεβρουάριο. «Για τις τελευταίες δοκιμές της χρονιάς είχαμε πέντε πιλότους της F1 να δοκιμάζουν τα πρωτότυπα ελαστικά μας για το 2017, καθώς ολοκληρώσαμε το πρόγραμμα εξέλιξης με τρία μονοθέσια την ίδια στιγμή.

Τώρα ξεκινάει η σκληρή δουλειά, καθώς συναρμολογούμε και αναλύουμε τα αποτελέσματα από τις 24 ημέρες και τα 12000 χιλιόμετρα δοκιμών για να ορίσουμε τα ελαστικά, με τα οποία θα τρέξουμε την επόμενη χρονιά. Αυτά θα χρησιμοποιηθούν στα πραγματικά μονοθέσια του 2017 κατά τη διάρκεια των επίσημων δοκιμών τον επόμενο Φεβρουάριο.

Οι τελευταίες μας δοκιμές στο Άμπου Ντάμπι πήγαν σύμφωνα με το πλάνο και μπορέσαμε να μαζέψουμε πληροφορίες που χρειαζόμασταν χάρη στα τρία μονοθέσια από τις Mercedes, Red Bull και Ferrari», ήταν τα λόγια του.

Best of internet