Ποια ελαστικά πρέπει να εμπιστευόμαστε;

Gazzetta team
Ποια ελαστικά πρέπει να εμπιστευόμαστε;
H Goodyear κατασκευάζει τα ιδανικά ελαστικά για όλες τις εποχές, καθώς διαθέτει μία μοναδική παράδοση καινοτομιών και δίνει έμφαση στην ποιότητα και στην αντοχή στον χρόνο.

Ένα αυτοκίνητο πρέπει απαραίτητα να είναι εφοδιασμένο με ελαστικά ποιοτικών προδιαγραφών. Ειδικά τον χειμώνα (όταν το οδόστρωμα μπορεί να μετατραπεί σε τσουλήθρα) πρέπει να δώσουμε όλη την προσοχή μας στο σημείο που συνδέει το αυτοκίνητό μας με το έδαφος.

Ελαστικά εμπιστοσύνης! Πάνω σε αυτές τις δύο λέξεις – κλειδιά βασίζεται η φιλοσοφία της Goodyear, μίας εταιρείας με τεράστια παράδοση στον σχεδιασμό, στην εξέλιξη, στην παραγωγή και στην πώληση ελαστικών κορυφαίων προδιαγραφών για όλες τις εποχές και για κάθε χρήση. Για να είναι μάλιστα σίγουρη η Goodyear, ότι τα προϊόντα της είναι αντάξια της φήμης της, τα υποβάλλει σε δεκάδες σκληρές εσωτερικές δοκιμές, ενώ απευθύνεται συχνά και σε ανεξάρτητους φορείς δοκιμών.

Τα νέα ελαστικά καλούνται να περάσουν με επιτυχία δοκιμασίες, όπως του χειρισμού και του φρεναρίσματος σε βρεγμένο και στεγνό οδόστρωμα, της χιλιομετρικής απόδοσης και αντοχής, της πρόσφυσης στις στροφές, της σταθερότητας στις υψηλές ταχύτητες, του θορύβου και της υδρολίσθησης (ακουαπλάνινγκ). Μόνον περνώντας με επιτυχία αυτά τα υψηλά εμπόδια καταλήγουν τα προϊόντα της Goodyear στο εμπόριο και κατ’ επέκταση στα αυτοκίνητά μας.

Υψηλές επιδόσεις χειμώνα-καλοκαίρι

Ας μιλήσουμε όμως με παραδείγματα. Χαρακτηριστικό είναι το Eagle F1 Asymmetric 3. Πρόκειται για τον νέο εκπρόσωπο της Goodyear στην κατηγορία των ελαστικών υψηλών επιδόσεων και συνδυάζει εξαιρετικά προσόντα – γι' αυτό και έχει επιλεγεί από τους κορυφαίους κατασκευαστές αυτοκινήτων. Διαθέτει νέο υλικό ενίσχυσης πρόσφυσης με κολλητική ρητίνη, χάρη στο οποίο πατάει καλύτερα και φρενάρει αποτελεσματικότερα σε βρεγμένο και στεγνό οδόστρωμα, οπότε είναι ιδανικό και για τις τέσσερις εποχές του έτους.

Ταυτόχρονα, η Goodyear φαίνεται να έχει τετραγωνίσει τον κύκλο ενισχύοντας μεν την κατασκευή του Eagle F1 Asymmetric 3, αλλά μειώνοντας το βάρος του. Έτσι, έγινε πιο εύχρηστο και απολαυστικό σε αίσθηση στον δρόμο, αποδίδει καλύτερα στις στροφές και φθείρονται λιγότερο τα πέλματα, ώστε να πετυχαίνει μεγαλύτερη οικονομία στα καύσιμα.

Κορυφαία πρόσφυση και οικονομία

Ένα πολύ ιδιαίτερο ελαστικό της Goodyear είναι και το EfficientGrip Performance, το οποίο συνδυάζει κορυφαία πρόσφυση σε βρεγμένο οδόστρωμα με ακαριαίο φρενάρισμα και με χαμηλότερη αντίσταση κύλισης, χάρη στην οποία καταναλώνει το αυτοκίνητο λιγότερα καύσιμα. Το Goodyear EfficientGrip Performance πιάνει σαν βεντούζα στην άσφαλτο, όπως επιβεβαιώνει και η κορυφαία ευρωπαϊκή αξιολόγηση Κλάση Α, που έχει λάβει στην παράμετρο της αποδοτικής πρόσφυσης σε βρεγμένο δρόμο, στην Ετικέτα Ελαστικών της Ε.Ε. που πλέον όλα τα ελαστικά φέρουν υποχρεωτικά στο πέλμα τους πριν την τοποθέτηση.

Ταυτόχρονα, τα συγκεκριμένα ελαστικά φρενάρουν σαν να πετούν… άγκυρα στον δρόμο, αφού διαθέτουν την τεχνολογία ActiveBraking, με την οποία αυξάνει η επαφή τους με την επιφάνεια του οδοστρώματος. Σύμφωνα μάλιστα με πιστοποιημένες μετρήσεις φρενάρουν έως και δύο μέτρα (8%) συντομότερα σε βρεγμένο δρόμο και έως 3% συντομότερα σε στεγνό σε σύγκριση με τον προκάτοχο. Εκτός όμως από υποδειγματική ασφάλεια, το Goodyear EfficientGrip Performance ανακουφίζει και την τσέπη μας χάρη στην τεχνολογία WearControl, με την οποία συνδυάζεται η άριστη πρόσφυση σε υγρό οδόστρωμα με μείωση κατά 18% της αντίστασης κύλισης του ελαστικού. Αυτό σημαίνει για τον ιδιοκτήτη του οχήματος οικονομικότερη κατανάλωση καυσίμου χάρη στην τεχνολογία FuelSaving, που αποτελεί πατέντα της Goodyear και πιο αργή φθορά των ελαστικών, άρα και χαμηλότερο κόστος χρήσης.

Κάτι γνωρίζουν λοιπόν οι κορυφαίοι αυτοκινητοκατασκευαστές, όταν εμπιστεύονται τη Goodyear για προμηθευτή ελαστικών!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!