Πλάνο για γρήγορη φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων από αυτοκινητοβιομηχανίες

Νίκος Τσιώκος
Πλάνο για γρήγορη φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων από αυτοκινητοβιομηχανίες
Οι Ford, Volkswagen, BMW και Daimler έχουν στα πλάνα τους να δημιουργήσουν σταθμούς, όπου θα φορτίζονται γρήγορα τα ηλεκτρικά οχήματα.

Στα πλάνα τους να δημιουργήσουν σταθμούς για την άμεση φόρτιση των ηλεκτρικών οχημάτων έχουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες. Συγκεκριμένα, οι Ford Motor, Volkswagen Group, BMW Group και Daimler είπαν ότι θα κάνουν ένα σημαντικό βήμα στην κάλυψη των αναγκών των πολιτών σε μεγάλους αυτοκινητόδρομους στην Ευρώπη.

Μάλιστα, οι τέσσερις εταιρείες θα συνεργαστούν για να ενθαρρύνουν άλλες μάρκες να πράξουν το ίδιο. «Το πρότζεκτ είναι άλλο ένα μεγάλο ορόσημο που αποδεικνύει ότι οι ανταγωνιστές ενώνουν τις δυνάμεις τους για την ηλεκτροκίνηση», είπε ο διευθύνων σύμβουλος του BMW Group, Χάραλντ Κρούγκερ.

«Η διαθεσιμότητα σταθμών υψηλής ισχύος επιτρέπει την ηλεκτροκίνηση για μεγάλη απόσταση και για πρώτη φορά θα πείσουμε ολοένα και περσισότερους πελάτες για να επιλέξουν ένα ηλεκτρικό όχημα», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Daimler, Ντίτερ Ζέτσε.

«Μία τέτοια υποδομή είναι σημαντική για τη μεγάλη προσαρμογή των πελατών και έχει το υλικό να μετατρέψει τις πιθανότητες για ηλεκτρική οδήγηση», δήλωσε, από τη μεριά του, ο διευθύνων σύμβουλος της Ford Motor, Μαρκ Φιλντς.

Τέλος, το αφεντικό της Porsche, Όλιβερ Μπλουμ, τόνισε ότι «υπάρχουν δύο αποφασιστικές πτυχές για μας: η πολύ γρήγορη φόρτιση και η τοποθέτηση των σταθμών στις σωστές θέσεις».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!