Κυρίαρχη η Audi στο Rallycross

Πέτρος Πιτσίνης
Κυρίαρχη η Audi στο Rallycross
Με τον Ματίας Έκστρομ πρωταθλητή από τον προτελευταίο αγώνα, η Audi είδε και την EKS με τα δύο S1 να κερδίζει τον τίτλο των ομάδων στην Αργεντινή.

Στον τελευταίο αγώνα της σεζόν του συναρπαστικού παγκόσμιου πρωταθλήματος Rallycross κρίθηκε ο τίτλος των ομάδων. Τελικά τον κέρδισε η EKS, η σουηδική ομάδα με την υποστήριξη της Audi και τα δύο S1 του πρωταθλητή Έκστρομ και του έβδομου στην κατάταξη των οδηγών, Τόομας Χέικινεν.

Η EKS και τα Audi επικράτησαν με σχετικά μικρή διαφορά της ομάδας Peugeot Hansen με οδηγούς τον «πολύ» Σεμπαστιέν Λεμπ και τον Τίμυ Χάνσεν. Στην τρίτη θέση των ομάδων βρέθηκε η VW RX Sweden, ενώ στην τέταρτη η Hoonigan Race Division με τα δύο Ford Focus RS των Μπάκερουντ και Μπλοκ.

Φέτος το πρωτάθλημα Rallycross περιελάμβανε 12 αγώνες σε Ευρώπη, Καναδά και Αργεντινή. Τον τελευταίο αγώνα της χρονιάς κέρδισε ο Αντρέας Μπάκερουντ, ο οποίος ήταν τρίτος στο πρωτάθλημα οδηγών της σεζόν πίσω από τον Γιόχαν Κριστόφερσον με το VW Polo.

Ο πρωταθλητής Ματίας Έκστρομ, που έχει στο παλμαρές του ένα πρωτάθλημα DTM και πολλά χρόνια αγωνιστικής εμπλοκής, δήλωσε ενθουσιασμένος με τη διπλή του διάκριση. Επίσης συμπλήρωσε ότι θεωρεί αυτή τη στιγμή την πιο σημαντική στην καριέρα του, καθώς στέφθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής και θα έχει την ευκαιρία να βρεθεί στην απονομή της FIA στην Αυστρία δίπλα στου υπόλοιπους παγκόσμιους του WRC και της F1, τους Σεμπαστιέν Οζιέ και Νίκο Ρόσμπεργκ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!