Το στολίδι της Pagani

Γιώργος Βαρίνος
Το στολίδι της Pagani
Το νέο εργοστάσιο της Pagani ολοκληρώθηκε και η εταιρεία ανέβασε στο youtube.com το εντυπωσιακό video που δείχνει όλα τα στάδια της κατασκευής του.

Όσοι είχαν στο παρελθόν επισκεφτεί τα γραφεία της Pagani στο San Cesario sul Panaro της Modena, θα είχαν αναρωτηθεί πως είναι δυνατόν σε τόσο μικρό και περιορισμλενο χώρο να δημιουργούνται τόσα πολλά και τόσο ποιοτικά αυτοκίνητα. Πλέον τα παλιά γραφεία χρησιμοποιούνται ελάχιστα και όλο το προσωπικό, οι μονάδες κατασκευής και οι φούρνοι των ανθρακονημάτων μεταφέρθηκαν στον νέο χώρο που έφτιαξε η MC Manini Prefabricatti υπό τις οδηγίες των δύο παιδιών του Οράσιο Παγκάνι, Λεονάρντο και Κριστόφορο.

Χρησιμοποιώντας γυαλί, ατσάλι, κόκκινο τούβλο και ξύλο δημιούργησαν ένα φουτουριστικό κτιριακό συγκρότημα που διατηρεί το πνεύμα των δημιουργιών της φίρμας αλλά και εμπεριέχει στοιχεία που για πρώτη φορά ο Παγκάνι είδε στο Chateau de la Grenerie, ιδιοκτησίας ενός από τους πλούσιους πελάτες των ιδιαίτερων αυτοκινήτων του. Ο Παγκάνι ήταν καλεσμένος στο Chateau de la Grenerie το οποίο είχε κατασκευάσει ο Γκούσταφ Άιφελ (ναι αυτός που έφτιαξε τον Πύργο στο Παρίσι) και εντυπωσιάστηκε από το πάντρεμα των μοντέρνων στοιχείων με φανερά μεταλικά στοιχεία αλλά και πέτρας και ξύλου. Αποφάσισε να το υιοθετήσει στα νέα γραφεία που ετοίμαζε και αυτό είναι το εντυπωσιακό αποτέλεσμα στο video που ακολουθεί.

Τα γραφεία είναι ταυτόχρονα και το εργοστάσιο, έχουν εμβαδόν 5.800 τ.μ. και περιλαμβάνουν επίσης το showroom αλλά και το μουσείο της μάρκας.

Το 2006 για το περιοδικό BESTEVER είχα την τύχη να βρεθώ στο San Cesario sul Panaro, να με δεχθεί ο Οράσιο Παγκάνι και να μου δώσει την ευκαιρία να οδηγήσω μια Pagani Zonda σε μια αξέχαστη βόλτα. Με την ευκαιρία της δημιουργίας του νέου εντυπωσιακού εργοστασίου πρέπει να βρω τρόπο να το επαναλάβω...

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!