Φερστάπεν: «Μπορούσα και την τρίτη θέση»

Νίκος Τσιώκος
Φερστάπεν: «Μπορούσα και την τρίτη θέση»
Απογοητευμένος ήταν ο Μαξ Φερστάπεν με την έκτη θέση στις κατατακτήριες δοκιμές του Άμπου Ντάμπι, καθώς πιστεύει ότι θα μπορούσε να πάρει την τρίτη.

Απογοητευμένος εμφανίστηκε στις δηλώσεις του ο Μαξ Φερστάπεν με την έκτη θέση στο γκριντ του αυριανού αγώνα, καθώς πιστεύει ότι θα μπορούσε την τρίτη, αν δεν είχε μπλοκάρει τους τροχούς του στην 11η στροφή. «Είμαι πολύ απογοητευμένος με την έκτη θέση σήμερα. Μέχρι το Q3 οι κατατακτήριες δοκιμές πήγαν πολύ καλά, δεν είχαμε προβλήματα και δεν άγγιζαν τα μονοθέσιο.

Στον τελευταίο μου γύρο πίεζα σκληρά και ήμουν μερικά δέκατα πιο πάνω, αλλά μπλόκαρα τους τροχούς μου στην 11η στροφή. Αν δε γινόταν αυτό, νιώθω ότι θα ήμουν περίπου στην τρίτη θέση. Ήταν λίγο δυστυχές, καθώς είχα ρυθμό και το μονοθέσιο ήταν καλό.

Θα ήταν ωραίο να είμαι πιο ψηλά στο γκριντ, καθώς η στρατηγική των ελαστικών σημαίνει ότι με την πάρα πολύ μαλακή γόμα στην εκκίνηση πρέπει να ξεκινήσουμε δυνατά και να είμαστε προσεκτικοί με τα μονοθέσια που θα είναι πίσω μας.

Πρέπει να μείνουμε στην πίστα λίγο παραπάνω, τα ελαστικά φαίνεται να λειτουργούν καλά στις πιο υψηλές θερμοκρασίες, οπότε αυτό ταιριάζει με την εκκίνηση του αγώνα. Έχω στόχο να πάω μπροστά και να δουλέψω με τον τρόπο μου τη σεζόν με άλλο ένα επιτυχές αποτέλεσμα», είπε ο Ολλανδός.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!