Νέα τεχνολογία μπορεί να σώσει ζωές (video)

Νέα τεχνολογία μπορεί να σώσει ζωές (video)

Νέα τεχνολογία μπορεί να σώσει ζωές (video)

 Η Ford λύνει ένα από τα εγγενή προβλήματα ευστάθειας των ελαφρών φορτηγών στις μεγάλες ταχύτητες, με τo σύστημα Side Wind Stabilisation. 

Καθώς άρχισαν να εμφανίζονται οι πρώτες χειμερινές κακοκαιρίες, οι ισχυρές ριπές του ανέμου αποτελούν μία πρόσθετη πρόκληση για τους οδηγούς, κυρίως όσους οδηγούν ψηλά οχήματα στον αυτοκινητόδρομο.

Γι’ αυτό, όλα τα νέα επαγγελματικά οχήματα Ford Transit και Transit Custom περιλαμβάνουν στο βασικό τους εξοπλισμό με μία νέα τεχνολογία, που βοηθά τους οδηγούς να παραμένουν στη λωρίδα τους όταν το όχημά τους χτυπηθεί από ριπή πλάγιου ανέμου, ή βρεθεί στη δίνη αέρα που δημιουργείται από ένα μεγάλο φορτηγό.

Το Side Wind Stabilisation είναι ένα προηγμένο σύστημα που εξέλιξαν οι μηχανικοί της Ford  και λειτουργεί με προσεκτική πίεση πέδησης στη μία πλευρά του αυτοκινήτου για μείωση των επιπτώσεων των ριπών πλάγιων ανέμων πάνω στο όχημα.

Με ταχύτητα οχήματος πάνω από 80 χλμ./ώρα, το σύστημα Side Wind Stabilisation παρακολουθεί μέσω αισθητήρων σταθεροποίησης την πορεία του οχήματος 100 φορές το δευτερόλεπτο. Εάν ανιχνευτεί μία ξαφνική ριπή, η λειτουργία μπορεί να ενεργοποιηθεί σε λιγότερο από 200 χιλιοστά του δευτερολέπτου – ο χρόνος αντίδρασης ενός δρομέα στην εκπυρσοκρότηση  του όπλου εκκίνησης.

Οι μηχανικοί της Ford δοκίμασαν το νέο σύστημα σε μία ειδική πίστα δοκιμών που χρησιμοποιεί έξι ισχυρούς ανεμιστήρες για την παραγωγή πλάγιων ανέμων ταχύτητας έως 80km/h, καθώς και σε δημόσιους δρόμους σε περιοχές που φημίζονται για τους ισχυρούς ανέμους, όπως η ακτή της βόρειας θάλασσας στην Ολλανδία.

Η τεχνολογία Side Wind Stabilisation διατίθεται με τα τελευταία μοντέλα της Ford Transit και Transit Custom που χρησιμοποιούν τον προηγμένο κινητήρα Ford EcoBlue diesel, προσφέροντας σημαντικά πλεονεκτήματα κόστους χρήσης και επιδόσεων, με απόδοση καυσίμου βελτιωμένη μέχρι 13% και ροπή στις χαμηλές στροφές έως 20%.

Προηγμένα, νέα συστήματα υποστήριξης οδηγού και για τα δύο μοντέλα περιλαμβάνουν επίσης το σύστημα φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης Pre-Collision Assist – το πρώτο στην κατηγορία με τεχνολογία ανίχνευσης πεζού Pedestrian Detection technology – που μειώνει τη σφοδρότητα μερικών εμπρόσθιων συγκρούσεων όπου εμπλέκονται οχήματα και πεζοί, ή βοηθά τους οδηγούς να αποφεύγουν τελείως κάποιες συγκρούσεις.

New tech keeps Transits in lane – whatever the weather

Best of internet