Τα «έψαλαν» στην Pirelli οι οδηγοί

Πέτρος Πιτσίνης
Τα «έψαλαν» στην Pirelli οι οδηγοί
Το πρόβλημα με τα βρόχινα ελαστικά που είχαν οι οδηγοί στη Βραζιλία, έγινε αντικείμενο συζήτησης στο πλαίσιο του τελευταίου αγώνα της χρονιάς για την F1 στο Άμπου Ντάμπι.

Με εκπρόσωπό τους τον Γερμανό Σεμπάστιαν Φέτελ, οι οδηγοί κάθισαν στο ίδιο τραπέζι με τον αγωνιστικό διευθυντή της Pirelli Μάριο Ίζολα την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου.

Στόχος της συζήτησης ήταν να του εκφράσουν με περισσότερες λεπτομέρειες τη δυσαρέσκειά τους, σχετικά με την κακή απόδοση των ελαστικών βροχής της Pirelli στον αγώνα της Βραζιλίας.

Σύμφωνα με τους οδηγούς, το ζήτημα ήταν η υδρολίσθηση, που ερχόταν σχετικά νωρίς και δημιουργούσε αστάθεια στα μονοθέσια. Αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει σοβαρό ατύχημα, σε συνδυασμό με την περιορισμένη ορατότητα.

Όπως δήλωσε ο Ίζολα, δεν είναι δυνατόν το ίδιο ελαστικό να αποδίδει το ίδιο σε συνθήκες καταιγίδας, όπως αυτές στη Βραζιλία, και απλής βροχόπτωσης. Επιπρόσθετα, στις πίστες με τραχιά άσφαλτο η συμπεριφορά των ελαστικών βροχής είναι διαφορετική, από αυτή σε πίστες με λεία άσφαλτο όπως του Μονακό και της Βραζιλίας.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο της Pirelli η συνάντηση με τους οδηγούς έγινε για να τεθούν οι στόχοι της εξέλιξης μιας νέας γενιάς ελαστικών βροχής. Αλλά, ίσως, και διαφορετικών για κάθε πίστα, ούτως ώστε αυτά να συμπεριφέρονται ιδανικά σε συγκεκριμένες συνθήκες.

Ερωτώμενος ο Σάινθ jr για το κλίμα κατά τη συζήτηση, τόνισε ότι οι οδηγοί εξέφρασαν τις ανησυχίες τους και τις ενστάσεις τους, αλλά γενικά δεν υπήρξαν εντάσεις ούτε κατηγορίες. Ωστόσο, σημείωσε, η καλή συμπεριφορά των ελαστικών βροχής είναι ζήτημα ύψιστης ασφάλειας.

Ο Ίζολα τόνισε ότι εφ’ όσον τεθούν οι στόχοι της εξέλιξης νέων ελαστικών, τότε θα συζητηθούν εκ νέου οι διαθέσιμες επιλογές. Αν συμφωνήσουμε και σε αυτές, πρόσθεσε, τότε όλοι θα είμαστε ικανοποιημένοι.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!