Κουτσοί – στραβοί, στον Άγιο Παντελεήμονα (video)

Γιώργος Βαρίνος
Κουτσοί – στραβοί, στον Άγιο Παντελεήμονα (video)
Είναι δυνατόν να δεις να τρέχει σε πίστα ένα αυτοκινούμενο… τροχόσπιτο; Ένα λεωφορείο; Μια vespa με πλήρη ταξιδιωτικό εξοπλισμό; Κι’ όμως είναι.

Στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ στη Γερμανία πραγματοποιούν τα ρεκόρ τους μερικά από τα ταχύτερα αυτοκίνητα του πλανήτη. Εδώ, ο ταχύτερος γύρος σε μια κατηγορία αυτοκινήτων παραγωγής, ισοδυναμεί με εισιτήριο διαρκείας εμπορικής επιτυχίας.

Επιπρόσθετα, η πίστα των περίπου 20 χιλιομέτρων με τις 154 στροφές, θεωρείται από τις πιο απαιτητικές και επικίνδυνες. Βλέπετε, δεν μπορεί κανείς να έχει στο μυαλό του ακριβώς τα σημεία φρένων και την κορυφή 154 διαφορετικών στροφών. Επιπρόσθετα, σε αυτή την τεράστια για πίστα απόσταση, μπορεί σε ένα σημείο να έχει ήλιο και σε άλλο… χαλάζι.

Στον κόσμο των αγώνων το Ring όπως είναι γνωστό με τη συντομογραφία του, έχει και το προσωνύμιο «πράσινη κόλαση» -λόγω της οργιώδους βλάστησης του περιβάλλοντος. Κόλαση όμως. Η οποία γίνεται ακόμα πιο σκληρή, για όσους βρεθούν τις ημέρες που η πίστα είναι ανοιχτή στο κοινό να συναγωνίζονται φορτηγά, λεωφορεία, vespa, ακόμα και καρτ.

Βλέπετε είναι τέτοια η τεράστια φήμη τις πίστας στα πέρατα του κόσμου, που υπάρχουν οδηγοί οι οποίοι κάνουν υπερατλαντικά ταξίδια μόνο και μόνο για να οδηγήσουν μια φορά σε αυτή. Και φυσικά πολλοί που έχουν το πιο ακατάλληλο όχημα, αλλά θέλουν να βρεθούν μια φορά σε αυτή.

Όπως μπορείτε να δείτε και στο video, είναι τέτοια η πληθώρα των άσχετων οχημάτων που μπαίνουν στην πίστα τις ημέρες που αυτή είναι ανοιχτή στο κοινό, ώστε σε κάποιες περιπτώσεις σε πιάνουν τα γέλια.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!