Πολύ πιθανό το Peugeot των 500 ίππων

Πέτρος Πιτσίνης
Πολύ πιθανό το Peugeot των 500 ίππων
Το κενό που αφήνει η παύση της παραγωγής του σπορ κουπέ RCZ R στη γκάμα της Peugeot, θα έρθει να καλύψει το υβριδικό πρωτότυπο 308 R.

Το Peugeot 308R έκανε αίσθηση όταν παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου στη Σαγκάη, το 2015, σε πρωτότυπη μορφή. Ωστόσο όλοι πίστεψαν ότι το αυτοκίνητο είναι απλώς ένας προάγγελος της έκδοσης GTi, ή στην καλύτερη περίπτωση μια επίδειξη των δυνατοτήτων ενσωμάτωσης της υβριδικής τεχνολογίας στο νέο πλαίσιο του μοντέλου.

Ωστόσο οι δηλώσεις του νέου αφεντικού της Peugeot Ζαν Φιλίπ Ιμπαρατό στο βρετανικό περιοδικό Autocar, αφήνουν ένα ανοιχτό παράθυρο, για να μην πούμε ολόκληρη πόρτα, για την παραγωγή του εξαιρετικού αυτού μοντέλου. Το οποίο θα αναλάβει το ρόλο της κορωνίδας σε όλη τη γκάμα της μάρκας. Όπως δήλωσε ο Ιμπαρατό, με την παύση της παραγωγής του RCZ έχει δημιουργηθεί ένα κενό στη γκάμα μοντέλων της μάρκας. Παράλληλα, με τη συμμετοχή της εταιρείας σε αγώνες όπως το Ντακάρ, χρειάζεται ένα υπέρ-δυναμικό μοντέλο που θα μπορεί να εκφράσει και να κεφαλαιοποιήσει την αντίστοιχη τεχνολογία.

Επιπρόσθετα, ένα τέτοιο μοντέλο θα υποστήριζε και την αναβάθμιση της εικόνας της Peugeot, που τόσο την έχει ανάγκη καθώς, εντός του γκρουπ PSA, έχει πλέον το ρόλο της μάρκας κύρους.

Υπενθυμίζουμε ότι το 308R στην πρωτότυπη μορφή του είχε μια πολύ πραγματιστική μηχανολογική συγκρότηση, καθώς ο κινητήρας 1.6 THP που διέθετε απέδιδε 270 ίππους, όσοι και αυτοί του 308 GTi. Ωστόσο, δύο ηλεκτρικοί κινητήρες στους πίσω τροχούς εκτόξευαν την συνδυαστική απόδοση στους 500 ίππους και φυσικά προσέθεταν και τα χαρακτηριστικά μετάδοσης σε όλους τους τροχούς.

Με αυτή την ισχύ, το 308R περνά το κατώφλι των supersport αυτοκινήτων και δεν θα συγκρίνεται ούτε με τα πιο δυνατά σήμερα hot hatch, όπως είναι η Merc A45 AMG, το Audi RS3 και το Ford Focus RS.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!