Θα υπογράψει με Toyota ο Οζιέ; (video)

Πέτρος Πιτσίνης
Θα υπογράψει με Toyota ο Οζιέ; (video)
Ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής ξεκίνησε τις δοκιμές με το Yaris WRC, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι πήρε την απόφαση να προσχωρήσει στην ιαπωνική ομάδα.

Δοκιμές στην Καταλωνία με το Toyota Yaris WRC, αμέσως μετά τον τελευταίο αγώνα της σεζόν, πραγματοποίησε ο Γάλλος πρωταθλητής Σεμπαστιέν Οζιέ. Το γεγονός αυτό πυροδότησε φήμες για συνεργασία της ιαπωνικής ομάδας με τον πρώην της VW. Όμως τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά.

Έχοντας το πάνω χέρι, ο Οζιέ που έμεινε χωρίς το καλύτερο αυτοκίνητο του θεσμού μετά την απόφαση της VW να αποχωρήσει από το WRC, προφανώς και έχει θέσει ως όρο ότι για να υπογράψει με μια ομάδα, θα πρέπει πρώτα να έχει πλήρη εικόνα των δυνατοτήτων του αυτοκινήτου. Ως μήλον της έριδος για όλες τις εμπλεκόμενες εργοστασιακές ομάδες εκτός της Hyundai, φυσικά και θα έχει αυτή τη δυνατότητα.

Ακριβώς γι’ αυτό το λόγο ξεκίνησε με την Toyota, όπου σύμφωνα με πληροφορίες εξέφρασε κάποιες επιφυλάξεις για τη λειτουργία της ανάρτησης του Yaris. Θα συνεχίσει ωστόσο με το νέο Ford Fiesta RS της M-Sport για το 2017, για να καταλήξει στο Citroen C3 WRC. Στη συνέχεια προφανώς θα ζυγίσει με τα νούμερα των αμοιβών που του προσφέρονται και τις προοπτικές της κάθε ομάδας και θα αποφασίσει. Οι περισσότερες πόρτες άλλωστε είναι ανοιχτές.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!