Παρουσίασε τα ελαστικά του 2017 η Pirelli

Παρουσίασε τα ελαστικά του 2017 η Pirelli

Παρουσίασε τα ελαστικά του 2017 η Pirelli

Η Pirelli παρουσίασε τα ελαστικά που θα διαθέσει το 2017 στις ομάδες της Formula1, με τον Πολ Χέμπερι να τονίζει ότι η δουλειά μόλις άρχισε.

Την πλήρη γκάμα της για τη Formula1 του 2017 παρουσίασε η Pirelli. Έχει γίνει αρκετός... ντόρος γι' αυτά, με την ιταλική εταιρεία να έχει να αντιμετωπίσει τους νέους κανονισμούς. Μάλιστα, αυτοί λένε ότι θα πρέπει να είναι πιο φαρδιά τα ελαστικά και συγκεκριμένα 325 και 405 πίσω και 244 με 305 μπροστά.

Για τη νέα γκάμα μίλησε ο αγωνιστικός διευθυντής της Pirelli, Πολ Χέμπερι. «Έχουμε κάνει τεράστια βήματα μπροστά από τότε που δοκιμάσαμε τα νέα ελαστικά στις αρχές Αυγούστου και είμαστε χαρούμενοι με τα αποτελέσματα με την πλειοψηφία των προδιαγραφών. Ξέρουμε, ωστόσο, ότι η δουλειά μόλις άρχισε.

Η πρόοδος της αεροδυναμικής έγινε από τα μονοθέσια της επόμενης χρονιάς, που θα ρίξουν τους χρόνους περίπου 5 δεύτερα, σε σύγκριση με το 2015 και περίπου 3 δεύτερα σε σύγκριση με φέτος. Τα νέα μονοθέσια θα μπουν στην πίστα για πρώτη φορά τον Φεβρουάριο και θα έχουν αύξηση της κάθετης δύναμης κατά 20%. Αυτή η πρόοδος θα συνεχιστεί καθ' όλη τη διάρκεια της επόμενης σεζόν», ήταν τα λόγια του.

Best of internet