Όταν ο τίτλος κρίνεται στο Άμπου Ντάμπι

Νίκος Τσιώκος
Όταν ο τίτλος κρίνεται στο Άμπου Ντάμπι
Τι έχει γίνει τις προηγούμενες φορές που ο τίτλος της Formula1 έχει κριθεί στο Άμπου Ντάμπι; Σε δύο περιπτώσεις έχει συμβεί αυτό και στη μία έχει γίνει ανατροπή.

Στο Άμπου Ντάμπι θα κριθεί ο φετινός τίτλος της Formula1 και αυτό έχει συμβεί στη Γιας Μαρίνα σε άλλες δύο περιπτώσεις. Μάλιστα, στη μία εξ' αυτών είχαμε και ανατροπή στη μάχη για τον τίτλο. Ας δούμε, λοιπόν, ποιες είναι αυτές έχοντας την απορία αν ο Νίκο Ρόσμπεργκ θα καταφέρει επιτέλους να γράψει ιστορία ή αν ο Λιούις Χάμιλτον θα κάνει την ανατροπή στο φινάλε και θα κατακτήσει τον τέταρτο τίτλο της καριέρας του.

Το παρθενικό του Φέτελ

Το 2010 ο Φερνάντο Αλόνσο έπαιρνε τίτλο με τη Ferrari πριν τη Γιας Μαρίνα, όμως εκεί έγινε η ανατροπή. Ο Σεμπάστιαν Φέτελ, όμως, πανηγύρισε τη νίκη, ο Ισπανός πλήρωσε την κακή στρατηγική της Scuderia με τα ελαστικά, ενώ είχε μπροστά του έναν... κακό δαίμονα, τον Βίταλι Πετρόφ. Αν και η αγωνία υπήρχε μέχρι την καρό σημαία, ο Αλόνσο δεν κατάφερε να περάσει τον Ρώσο και ο Φέτελ κατέκτησε τον παρθενικό τίτλο της καριέρας του.

Πριν το Άμπου Ντάμπι: Αλόνσο 246 βαθμοί, Γουέμπερ 238 βαθμοί, Φέτελ 231 βαθμοί, Χάμιλτον 222 βαθμοί.

Μετά το Άμπου Ντάμπι: Φέτελ 256 βαθμοί, Αλόνσο 252 βαθμοί, Γουέμπερ 242 βαθμοί, Χάμιλτον 240 βαθμοί.

Χάμιλτον vs Ρόσμπεργκ... μέρος 1ο!

Δεν είναι η πρώτη φορά που θα δούμε μάχη για τον τίτλο μεταξύ του Λιούις Χάμιλτον και του Νίκο Ρόσμπεργκ. Αυτή ήταν το 2014, όταν οι δυο τους πάλευαν για το πρώτο πρωτάθλημα της Mercedes. Μόνο που η διαφορά ήταν ότι μπροστά στη βαθμολογία βρισκόταν ο Βρετανός. Η μάχη αναμενόταν μεγάλη και ήταν για 22 γύρους, αφού ο Γερμανός είχε κατακτήσει την pole position και απειλούσε τον ομόσταυλό του. Όμως, το ERS του... παρέδωσε πνεύμα και ο τίτλος του παγκόσμιου πρωταθλητή της F1 πήγε στον Χάμιλτον, ο οποίος πανηγύρισε το δεύτερο πρωτάθλημα της καριέρας του.

Πριν το Άμπου Ντάμπι: Χάμιλτον 334 βαθμοί, Ρόσμπεργκ 317 βαθμοί.

Μετά το Άμπου Ντάμπι: Χάμιλτον 384 βαθμοί, Ρόσμπεργκ 317 βαθμοί.

Ανατροπή ή αυτή τη φορά Ρόσμπεργκ;

Έτσι, μένε να δούμε τι θα συμβεί φέτος στην πίστα της Γιας Μαρίνα. Πάντως, «παίζουν» δύο από τα προαναφερθέντα σενάρια. Ή θα έχουμε ανατροπή και το τέταρτο του Χάμιλτον ή το πρώτο του Ρόσμπεργκ, ο οποίος συνάμα θα γράψει και ιστορία. Μείνετε, λοιπόν, συντονισμένοι στο gazzetta.gr για τις live περιγραφές των κατατακτηρίων δοκιμών και του αγώνα, τις δηλώσεις των πρωταγωνιστών και όλες τις εξελίξεις.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!