Ανοιχτή για Formula E η Volkswagen

Νίκος Τσιώκος
Ανοιχτή για Formula E η Volkswagen
Η Volkswagen ανακοίνωσε την αποχώρησή της από LMP1 και WRC, όμως είναι ανοιχτή στο ενδεχόμενο να εμπλακεί στη Formula E στο μέλλον.

Μπορεί να αποφάσισε την αποχώρηση από την LMP1 και το WRC, όμως δεν αποκλείεται να δούμε τη Volkswagen ξανά στα μηχανοκίνητα σπορ. Για την ακρίβεια, είναι πιθανό να εμπλακεί στη Formula E στο μέλλον, όπως αποκάλυψε ο Γιούργκεν Στάκμαν. «Η ομάδα Ράλι πέτυχε όλες τις προσδοκίες μέχρι τώρα και έχουμε πάρει μία απόφαση να εστιάσουμε στους πελάτες μας στα μηχανοκίνητα σπορ.

Θα δούμε πώς θα εμπλακούμε την επόμενη χρονιά, όμως νομίζω ότι υπάρχει ένα ενδιαφέρον για το ηλεκτρικό άθλημα. Είναι ένα νέο σκηνικό, που μπορεί να δώσει ευκαιρίες στα ερχόμενα χρόνια, όμως είναι πολύ νωρίς να αποφασίσουμε γι' αυτό», ανέφερε ο υπεύθυνος μάρκετινγκ και πωλήσεων της VW.

Ωστόσο, φημολογήθηκε και για συμμετοχή σ' ένα ηλεκτρικό Rallycross, το οποίο έχει ανακοινωθεί ότι θα διεξαχθεί από τη Red Bull. Πάντως, όπως και να έχει το... πράγμα, φαίνεται ότι και τα μηχανοκίνητα σπορ μπαίνουν σιγά-σιγά στην εποχή του ηλεκτρισμού, όπως θα συμβεί και στα μοντέλα παραγωγής.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!