Τελευταία εκκίνηση για τον Μπάτον

Πέτρος Πιτσίνης
Τελευταία εκκίνηση για τον Μπάτον
Ο Βρετανός οδηγός της McLaren επιβεβαίωσε ότι το GP στο Άμπου Ντάμπι θα είναι το τελευταίο όχι μόνο για τη φετινή σεζόν στην F1, αλλά και για τον ίδιο.

Τίτλους τέλους έβαλε στην καριέρα του ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2009, μετά από 17 χρόνια συμμετοχής στην F1. Στα οποία οδήγησε για τις ομάδες Williams, Benetton, Renault, BAR, Honda, Brawn GP και McLaren, από την οποία και αποχωρεί.

Ανακοινώνοντας την απόφασή του στη συνέντευξη τύπου εν’ όψει του τελευταίου GP της σεζόν στο Άμπου Ντάμπι, ο 36 ετών πιλότος δήλωσε: «Αυτό το Σαββατοκύριακο πρόκειται να είναι η τελευταία κούρσα μου. Νομίζω ότι έτσι είναι το καλύτερο».

Ο Μπάτον θα αντικατασταθεί στην επόμενη σεζόν από τον Στόφελ Βαντόρν, ωστόσο υπάρχει όρος στο συμβόλαιό του που του δίνει τη δυνατότητα να επιστρέψει το 2018 αν το επιθυμεί. Με τις δηλώσεις του όμως, ξεκαθάρισε ότι δεν θα κάνει χρήση αυτής της επιλογής. «Αυτή τη στιγμή, δεν θέλω να συνεχίσω στην F1. Είναι αλήθεια ότι έχω συμβόλαιο για το 2018, αλλά η απόφασή μου είναι να μην επιστρέψω το 2018».

Μετά και από την τελευταία του συμμετοχή, ο Μπάτον θα έχει πραγματοποιήσει 305 εκκινήσεις στην F1. Το νούμερο αυτό τον κατατάσσει τρίτο στην ιστορία του αθλήματος, πίσω από τον Σουμάχερ με 307 εκκινήσεις και τον Μπαρικέλο με 323. Επίσης ο Μπάτον έχει ανέβει 50 φορές στο βάθρο, 15 νίκες και έναν παγκόσμιο τίτλο στο ενεργητικό του.

Σε παλαιότερες δηλώσεις του ο Βρετανός άφησε να εννοηθεί ότι δεν θα απέχει από τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Μάλιστα είχε αναφέρει ότι τον ενδιαφέρει το παγκόσμιο πρωτάθλημα αντοχής WEC. Λέτε να πάρει τη θέση του φίλου του Μαρκ Γουέμπερ στην Porsche;

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!