Ρόσμπεργκ: «Πάω για νίκη, δε φοβάμαι τίποτα»

Ρόσμπεργκ: «Πάω για νίκη, δε φοβάμαι τίποτα»

Ο Γερμανός δηλώνει ότι το Γκραν Πρι του Αμπού Ντάμπι είναι ένα συνηθισμένο αγωνιστικό Σαββατοκύριακο και τονίζει ότι υπάρχουν σημαντικότερα γεγονότα στη ζωή του.

Ρόσμπεργκ: «Πάω για νίκη, δε φοβάμαι τίποτα»

Ο Νίκο Ρόσμπεργκ συνεχίζει να αποφεύγει να μιλά για την κατάκτηση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος της Formula 1, αν και βρίσκεται δώδεκα βαθμούς μπροστά από τον Χάμιλτον και απομένει μόνον ένα Γκραν Πρι, για να ολοκληρωθεί η σεζόν. Είναι μάλιστα χαρακτηριστική η απάντησή του στο ερώτημα, αν θεωρεί τον αγώνα στο Αμπού Ντάμπι ως το σημαντικότερο αγωνιστικό Σαββατοκύριακο στην καριέρα του μέχρι σήμερα.

«Όχι, αυτό ακριβώς είναι το θέμα. Θα είναι ένα Σαββατοκύριακο, όπως κάθε άλλο», υποστήριξε ο Γερμανός πιλότος της Mercedes και συμπλήρωσε, ότι ούτε και για την οικογένειά του είναι το σημαντικότερο Σαββατοκύριακο, λέγοντας ότι «αυτό μου έγινε σαφές με τη γέννηση της κόρης μου».

Ο Ρόσμπεργκ εμφανίζεται –προς το παρόν τουλάχιστον- χαλαρός, δηλώνει ότι δεν νιώθει πίεση, «επειδή είναι ακόμη Πέμπτη» και τονίζει: «Νιώθω υπέροχα, έχω πραγματικά καλή διάθεση και ένα καλό προαίσθημα, πέρασα όμορφα τον χρόνο μου με την οικογένεια, προπονήθηκα καλά. Ταξιδεύω τέλεια προετοιμασμένος. Σίγουρα όμως θα ανέβει η στάθμη της αδρεναλίνης το Σαββατοκύριακο».

Αυτό όμως δεν έχει να κάνει –σύμφωνα με τα λεγόμενα του Ρόσμπεργκ- με τη διεκδίκηση του τίτλου, αλλά με την συνηθισμένη διαδικασία ενός αγωνιστικού διημέρου. «Κάθε φορά είναι πολύ έντονο, πάντα υπάρχει αδρεναλίνη και ανταγωνισμός. Ακριβώς γιαυτόν τον λόγο τρέχω σε αγώνες. Χρειάζομαι αυτόν τον ανταγωνισμό και την πρόκληση. Και επιθυμώ να τους νικήσω όλους και εδώ», ανέφερε ο πρωτοπόρος του εφετινού Παγκόσμιου Πρωταθλήματος της Formula 1.

Στο ερώτημα, αν θα ρισκάρει, παρόλον ότι του αρκεί η τρίτη θέση για να στεφθεί πρωταθλητής, απάντησε ο Ρόσμπεργκ καταφατικά: «Ναι, θα πάω για τη νίκη. Γιατί να φοβηθώ; Πρόκειται για μία συναρπαστική κατάσταση. Για θα έπρεπε να έχω φόβο; Αυτό δεν θα ήταν η σωστή πνευματική επιλογή». Υπογράμμισε επίσης, ότι δεν υπάρχει περίπτωση να τον πιάσει ένας τέτοιος φόβος δέκα δευτερόλεπτα πριν την εκκίνηση.

Τι λέει όμως ο Γερμανός για το σερί των τριών νικών του Λιούις Χάμιλτον σε ισάριθμους τελευταίους αγώνες; «Δεν το σκέπτομαι αυτό. Το έχουμε δει πολλές φορές, να μπαίνουμε σε ένα αγωνιστικό Σαββατοκύριακο και τα πράγματα να εξελίσσονται έτσι ή αλλιώς. Πρόκειται για μία λεπτή ισορροπία μεταξύ μας. Αν τα πάω καλύτερα στις ελεύθερες δοκιμές και πετύχω μία καλή επίδοση στις κατατακτήριες δοκιμές, τότε θα νικήσω πάλι».

Πάντως ο Ρόσμπεργκ απορρίπτει τις θεωρίες, ότι ο Χάμιλτον θα τρέξει πιο απελευθερωμένος επειδή είναι υποχρεωμένος να τα παίξει όλα για όλα, σε αντίθεση με τον ίδιο που θα νιώθει πιο πιεσμένος, επειδή μπορεί να χάσει τα πάντα. «Εννοείται, ότι είναι καλύτερο, να έχεις πριν τον τελευταίο αγώνα περισσότερους και όχι λιγότερους βαθμούς. Αυτό σε κάνει να νιώθεις σαφώς καλύτερα», αντέταξε ο Γερμανός σε αυτή τη θεωρία.

Best of internet