Αέρας ανανέωσης για το Peugeot 301

Πέτρος Πιτσίνης
Αέρας ανανέωσης για το Peugeot 301
Με νέα αισθητικά στοιχεία στο αμάξωμα και πιο πλούσιο εξοπλισμό αναμένεται από τις αρχές του 2017 το μικρομεσαίο τετράθυρο Peugeot 301.

Με αλλαγές σε μάσκα, προφυλακτήρες και φωτιστικά σώματα εμπρός και πίσω, το Peugeot 301 θα είναι πλέον πιο συμβατό με τη σύγχρονη σχεδιαστική εικόνα της μάρκας. Ταυτόχρονα, το εσωτερικό του εκσυγχρονίζεται, με μια ψηφιακή οθόνη αφής 7 ιντσών στο κέντρο του ταμπλό να αποτελεί το κέντρο χειρισμού του συστήματος multimedia.

Αυτό που δεν θα αλλάξει είναι οι πολύ προσιτές τιμές, που καθιστούν το μοντέλο value for money. Καθώς με μήκος 4.44 μέτρα και τεράστιο χώρο αποσκευών 640 λίτρων, αποτελεί τη λύση για μεγάλες μεταφορικές ανάγκες και μειωμένους προϋπολογισμούς.

Οι αλλαγές στο εμπρός μέρος του 301 του έχουν προσδώσει μια πιο σύγχρονη εικόνα, που πλέον περιλαμβάνει και φώτα ημέρας led. Η κομψότητα της σχεδίασης συνεχίζεται και στο εσωτερικό, που διατηρεί τη φόρμα του αλλά πλέον δείχνει πιο ποιοτικό λόγω της προσθήκης της οθόνης και των νέων γραφικών στα όργανα του ταμπλό.

Τα νέα στοιχεία του εξοπλισμού στο 301, εκτός του συστήματος multimedia, περιλαμβάνουν, ανάλογα με την έκδοση, κάμερα όπισθεν με αισθητήρες στάθμευσης, σύστημα πλοήγησης 3D της Tom Tom και δυνατότητα απεικόνισης των ενδείξεων κινητού τηλεφώνου στην οθόνη μέσω της εφαρμογής Mirror Screen.

Στα μηχανικά μέρη δεν υπάρχουν αλλαγές, καθώς τόσο ο σύγχρονος κινητήρας PureTech των 1.2 λίτρων με ισχύ 82 ίππων, όσο και ο BlueHDi πετρελαίου με ισχύ 100 ίππων, εξασφαλίζουν κορυφαία οικονομία και πληρούν τις προδιαγραφές ρύπων Euro6. Τα κιβώτια επίσης θα συνεχίσουν να είναι πέντε σχέσεων.

Παρά την αναβάθμιση τόσο σε εμφάνιση όσο και σε εξοπλισμό, το ανανεωμένο 301 δεν αναμένεται να υποστεί αυξήσεις τιμών. Σήμερα, η βασική έκδοση με τον κινητήρα βενζίνης των 1.2 λίτρων, κοστίζει στη χώρα μας μόλις 12.900€

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!