Ιστορική ημέρα για τη ŠKODA στο WRC 2

Γιώργος Βαρίνος
Ιστορική ημέρα για τη ŠKODA στο WRC 2
Το εργοστασιακό δίδυμο της ŠKODA Εσαπέκα Λάπι και Τζέιν Φέρμ κατέκτησε τον τίτλο οδηγών και συνοδηγών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι της FIA (WRC 2) με νίκη στο Ράλι Αυστραλίας!

Μία από της μεγαλύτερες επιτυχίες της στην 115χρονη ιστορία της πέτυχε ηŠKODA Motorsport καθώς κατέκτησε τον τίτλο οδηγών και συνοδηγών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι της FIA (WRC 2). Συγκεκριμένα, το ŠKODA FABIA R5 ξεχώρισε στην κατηγορία του 2016: 10 νίκες σε 13 αγώνες στο WRC 2!

Οι “Ιπτάμενοι Φιλανδοί Εσαπέκα Λάπι (Esapekka Lappi) και Τζέιν Φέρμ (Janne Ferm) στέφθηκαν Παγκόσμιοι Πρωταθλητές. Με την επιβλητική νίκη τους στο Ράλι Αυστραλίας, το εργοστασιακό δίδυμο της ŠKODA κατέκτησε τον τίτλο οδηγών και συνοδηγών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι της FIA (WRC 2) για πρώτη φορά. Οδηγός και συνοδηγός πετούσαν στα ουράνια όταν σκαρφάλωσαν στην οροφή του νικηφόρου FABIA R5 έχοντας διασχίσει τη γραμμή τερματισμού. Η ŠKODA Motorsport ήταν νικήτρια και στο πρωτάθλημα των ομάδων του WRC2 και με αυτό τον τριπλό τίτλο γιόρτασε μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες στην 115χρονη ιστορία του.

«Είναι μία μέρα γιορτής για την ομάδα της ŠKODA! Είμαι περήφανος για όλη την ŠKODA Motorsport team. Ασφαλώς πρωτίστως για τους οδηγούς μας, που αντάμειψαν ολόκληρη την ομάδα για τις φανταστικές επιδόσεις της τη φετινή σεζόν εδώ, στον καύσωνα της Αυστραλίας. Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στους μηχανικούς και τεχνικούς, χωρίς τη βοήθεια των οποίων δεν θα μπορούσαμε τώρα να γιορτάζουμε αυτή την επιτυχία» δήλωσε ο Μάικλ Χραμπάνεκ, ο Διευθυντής της ŠKODA Motorsport ενώ θεωρεί επίσης ότι αυτή η επιτυχία τιμά το τμήμα Εξέλιξης της μάρκας: «10 από τους 13 αγώνες στο WRC 2 πήρε φέτος το ŠKODA FABIA R5. Αυτό τα λέει όλα για την ποιότητα και ταχύτητα του αγωνιστικού αυτοκινήτου μας.» Το FABIA R5 κέρδισε και πάλι στην Αυστραλιανή ήπειρο: Με τη νίκη του στον τελικό της σεζόν του παγκοσμίου πρωταθλήματος στην Αυστραλία, ο Εσαπέκα Λάπι, εκτοξεύτηκε στην κορυφή της γενικής κατάταξης του WRC 2 με 130 βαθμούς και σαν πρωταθλητής διαδέχεται τον Νάσερ Αλ Ατίγια.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!