Ένα φιγουρίνι για μαραθώνιους αγώνες

Γιώργος Βαρίνος
Ένα φιγουρίνι για μαραθώνιους αγώνες
Το Mazda RT24-P είναι πολύ όμορφο για να συμμετέχει ολόκληρα 24ωρα στις πίστες μαραθώνιων αγώνων. Ωστόσο οι Ιάπωνες στέλνουν το μοντέλο των 600 ίππων με πολλά όπλα στη μάχη.

Με ένα νέο όπλο θα πάρει μέρος η Mazda το 2017 στο πρωτάθλημα αγώνων μακράς διάρκειας. Το RT24-P αποκαλύφθηκε στην Εκθεση του Λος Αντζελες και δεν εντυπωσίασε μόνον με το καταπληκτικό του ντιζάιν, αλλά και με τις προδιαγραφές του. Πίσω ακριβώς από την πλάτη του πιλότου έχει τοποθετηθεί ένας δίλιτρος, υπερτροφοδοτούμενος βενζινοκινητήρας 600 ίππων, που συνδυάζεται στάνταρ με σειριακό κιβώτιο έξι σχέσεων.

Οι σκληροπυρηνικοί φίλοι της μάρκας απογοητεύθηκαν πάντως, επειδή περίμεναν να υπάρχει στο αυτοκίνητο ένας Βάνκελ κινητήρας. Η Mazda είναι ο μοναδικός αυτοκινητοκατασκευαστής στον κόσμο που έχει νικήσει στις 24 Ωρες του Λε Μαν με ένα τέτοιο μοτέρ και με πλήρωμα του Τζόνι Χέρμπερτ, Μπερτράν Γκασό και Φόλκερ Βάιντλερ. Ο Βάιντλερ είχε χαρακτηρίσει τότε το Mazda 787 B ως το πιο θορυβώδες αγωνιστικό αυτοκίνητο της καριέρας του, μάλιστα του έμεινε και κουσούρι στα αυτιά από τον ήχο του μοτέρ, που έμοιαζε με αλυσσοπρίονο.

Το νέο Mazda RT24-P θα κάνει το ντεμπούτο του στα τέλη Ιανουαρίου στις 24 Ωρες της Ντεϊτόνα, δεν πρόκειται όμως να το δούμε το 2017 στο Λε Μαν, καθώς δεν προβλέπονται στο πρόγραμμά του αγώνες επί ευρωπαϊκού εδάφους.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!