Στην «κόλαση» το νέο Opel Insignia (video)

Γιώργος Βαρίνος
Στην «κόλαση» το νέο Opel Insignia (video)
Νέα, συναρπαστικά δυναμικά χαρακτηριστικά υπόσχεται η Opel για το Insignia. Το έβαλε λοιπόν στην «πράσινη κόλαση» του Ring για να τα αποδείξει.

Με βαρύ ακόμα καμουφλάζ, το νέο Opel Insignia προσπαθεί σκληρά για να αποδείξει ότι δεν έχει καμία σχέση με τα βαρετά οδικά χαρακτηριστικά του προκατόχου του. Μετά από εκτεταμένη δίαιτα έχασε 175 κιλά, ενώ πλέον διαθέτει ενεργά αμορτισέρ και τρία προγράμματα οδήγησης για να προσαρμόζεται στις διαφορετικές συνθήκες κίνησης με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ωστόσο δεν είναι μόνο τα χαρακτηριστικά του νέου πλαισίου που κάνουν το αναμενόμενο Insignia πολύ πιο ευχάριστο στην οδήγηση. Σύμφωνα με τον υπεύθυνο μηχανικό εξέλιξης Αντρέα Ζίπσερ, «καταλαβαίνεις ότι το νέο Insignia σχεδιάστηκε εκ νέου σε ένα λευκό κομμάτι χαρτί, από τη στιγμή που κάθεσαι στη θέση οδήγησης. Αυτή είναι εξαιρετική και εξασφαλίζει ακόμα καλύτερο έλεγχο του αυτοκινήτου».

Η εντελώς νέα λογική του μοντέλου επεκτείνεται και στο ταμπλό, το οποίο έχει σχεδιαστεί ώστε όλα τα βασικά του όργανα να είναι προσανατολισμένα στον οδηγό. Ο τελευταίος έχει στη διάθεσή του τρία προγράμματα οδήγησης για να επιλέξει, τα Standard, Tour και Sport, στα οποία εκτός από τα χαρακτηριστικά λειτουργίας του κινητήρα και του συστήματος διεύθυνσης, μεταβάλλονται και αυτά της ανάρτησης.

Τα προηγμένα ηλεκτρο-υδραυλικά ελεγχόμενα αμορτισέρ είναι η πεμπτουσία της ανάρτησης του νέου Insignia. Αυτό που τα καθιστά εξαιρετικά αποδοτικά είναι τόσο η δυνατότητά τους να μεταβάλλουν τα χαρακτηριστικά της απόσβεσής του, όσο και ότι αυτό το επιτυγχάνουν με συχνότητα 500 φορές το δευτερόλεπτο. Ταυτόχρονα, ο κεντρικός επεξεργαστής του συστήματος έχει τη δυνατότητα να προσαρμόζεται αυτόματα στις συνθήκες κίνησης, επιλέγοντας κάθε φορά το κατάλληλο πρόγραμμα οδήγησης.

Η εξαιρετικά απαιτητική διαδρομή της πίστας του Νίρμπουργκρινγκ, αποτέλεσε το ιδανικό περιβάλλον για να αξιολογηθούν σε συνθήκες ακραίας πίεσης όλα τα νέα χαρακτηριστικά του Insignia. Τα οποία θα αποκαλυφθούν σε όλη τους την έκταση έως το Μάρτιο του 2017 και την επίσημη παρουσίαση του μοντέλου, στη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!