Με νέα «ρούχα» ο αυτοκράτορας του Ντακάρ

Πέτρος Πιτσίνης
Με νέα «ρούχα» ο αυτοκράτορας του Ντακάρ
Ο υπερασπιστής της νίκης της Peugeot στο Ντακάρ για το 2017 θα είναι το 3008. Και αυτή η επίσημη ενδυμασία του.

Στα χρώματα της Red Bull, της Total, της Sparco και της BF Goodrich έκανε το επίσημο ντεμπούτο του το Peugeot 3008 DKR. Το αυτοκίνητο είναι έτοιμο να υπερασπιστεί τον τίτλο που κέρδισε η Peugeot με το 2008 DKR πέρυσι και τον Γάλλο Στεφάν Πετερανσέλ στο πηδάλιο.

Στο Ντακάρ που ξεκινά στις 2 Ιανουαρίου 2017, θα συμμετέχουν τέσσερα εργοστασιακά Peugeot 3008 DKR, με τους κορυφαίους οδηγούς στους αγώνες ράλι και αντοχής. Έτσι ο περσινός νικητής θα πλαισιωθεί από τον εννέα φορές παγκόσμιο πρωταθλητή στο WRC Σεμπαστιέν Λεμπ, από τον πολυνίκη του Ντακάρ Σιρίλ Ντεσπρέ και από τον επίσης πρωταθλητή των αγώνων ράλι και ιδιαίτερα έμπειρο πλέον στους αγώνες αντοχής, τον Ισπανό Κάρλος Σάινθ.

Η… αρμάδα της Peugeot έχει να αντιμετωπίσει τα εντελώς νέα Toyota Hilux που όπως και τα 3008 έχουν πλέον κίνηση μόνο στους δύο πίσω τροχούς. Ταυτόχρονα, η Mini έχει και αυτή εξελίξει ένα εντελώς νέο αυτοκίνητο, με το αμάξωμα του νέου Countryman. H πολυνίκης Mini είναι ο κυριότερος διεκδικητής του στέμματος στο Ντακάρ, ενώ η Toyota, που κυνηγά εδώ και χρόνια τη νίκη, είναι και αυτή πιο δυνατή από ποτέ.

Ο συναρπαστικός και δυσκολότερος αγώνας του κόσμου, θα διανύσει φέτος 10.000 χιλιόμετρα στις ερήμους, τα βουνά και τις ακτές της Νότιας Αμερικής, διασχίζοντας την Αργεντινή, τη Βολιβία και για πρώτη φορά φέτος και την Παραγουάη.

Ήδη τα πληρώματα ετοιμάζονται για το μεγάλο ταξίδι στην άλλη άκρη του κόσμου, ενώ οι περισσότεροι οδηγοί αναμένεται να εφαρμόσουν ειδικό πρόγραμμα ασκήσεων όταν φτάσουν εκεί, ώστε να αντέξουν το υψόμετρο των 3.800 μέτρων από το οποίο θα περάσει η διαδρομή.

Με τρεις μεγάλες ομάδες να διεκδικούν τη νίκη στα αυτοκίνητα, ο ανταγωνισμός και το θέαμα αναμένεται να είναι πιο συναρπαστικά παρά ποτέ. Ας ελπίσουμε ωστόσο να μην υπάρχουν θύματα, όπως σχεδόν κάθε χρόνο στον εξαιρετικά απαιτητικό και δύσκολο αυτό αγώνα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!