Μια Φόρμουλα 1 για το δρόμο

Πέτρος Πιτσίνης
Μια Φόρμουλα 1 για το δρόμο
Το μονοθέσιο αυτό που ήταν αποτέλεσμα ενός… στοιχήματος μεταξύ μηχανικών, έχει κανονικές πινακίδες και διατίθεται προς πώληση.

Αυτή η Lola F1R είναι σίγουρα το πιο παράξενο αυτοκίνητο που θα μπορούσε να δει κανείς στο δρόμο. Ακόμα πιο παράξενο, είναι το γεγονός ότι έχει κανονικές πινακίδες και άδεια κυκλοφορίας, είναι δηλαδή απολύτως νόμιμο για καθημερινή κυκλοφορία. Παρότι είναι ότι πιο κοντινό υπάρχει σε αυτοκίνητο Φόρμουλα 1.

Από τη σχεδίασή της είναι προφανές ότι δεν είναι ότι πιο σύγχρονο. Κατασκευάστηκε το 1996, ως μέρος ενός στοιχήματος μεταξύ των μηχανικών της βρετανικής αγωνιστικής ομάδας Lola, η οποία είχε την πλέον βραχύβια παρουσία στην F1.

Τα αυτοκίνητο πωλείται από τον βρετανικό οίκο δημοπρασιών Bonham σε τιμή που αναμένεται να ξεπεράσει τις 60.000€. Για την ιστορία, η F1R δεν έχει αγωνιστικό κινητήρα της F1, με τον οποίο δεν θα μπορούσε να πάρει έγκριση για κυκλοφορία στο δρόμο, αλλά ένα τετρακύλινδρο δίλιτρο σύνολο της Cosworth το οποίο αποδίδει 370 ίππους, που φυσικά είναι υπέρ αρκετοί για τα περίπου 500 κιλά της κατασκευής.

Για όσους ενδιαφέρονται να την αποκτήσουν και να γίνουν το θέμα συζήτησης όπου και αν κυκλοφορούν, αξίζει να σημειωθεί ότι το αυτοκίνητο έχει κινηθεί για μόλις 50 χιλιόμετρα και έκτοτε ήταν σταθμευμένο σε κλειστό χώρο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!