Σίμοντς: «Δε θα έχουμε πέντε δεύτερα ανά γύρο το 2017»

Νίκος Τσιώκος
Σίμοντς: «Δε θα έχουμε πέντε δεύτερα ανά γύρο το 2017»
Ο Πατ Σίμοντς δεν αποκλείει το γεγονός να μη δούμε διαφορά πέντε δευτερολέπτων ανά γύρο στα μονοθέσια της Formula1 το 2017.

Το 2017 θα φέρει πολλές αλλαγές στα μονοθέσια της Formula1 λόγω των νέων τεχνικών κανονισμών. Μάλιστα, μέχρι τώρα η εκτίμηση είναι ότι αυτά θα είναι πιο γρήγορο κατά πέντε δεύτερα ανά γύρο, ωστόσο ο Πατ Σίμοντς έχει άλλη άποψη.

Ο τεχνικός επικεφαλής της Williams δεν αποκλείει το γεγονός να μην επιτευχθεί αυτός ο στόχος, καθώς τόνισε πως υπάρχει και το άγνωστο με τα ελαστικά, τα οποία θα είναι πιο φαρδιά τη νέα σεζόν. «Η απόδοση πάει προς αυτή που είχαν τα μονοθέσια στα μέσα της δεκαετίας του 2000. Θυμάστε ότι στόχος ήταν πέντε δεύτερα πιο γρήγορα ανά γύρο.

Δεν είμαι σίγουρος αν θα το πετύχουμε αυτό. Έχουμε το μεγάλο άγνωστο με τα ελαστικά, δεν ξέρουμε πού θα βρισκόμαστε. Πιστεύω ότι θα δούμε περισσότερο διαφορά τεσσάρων δευτερολέπτων. Σε πίστες, όπως η Μόντσα, όπου χρειάζεσαι πολύ κάθετη δύναμη, πιστεύω ότι δε θα δούμε μεγάλη διαφορά στους χρόνους», ήταν τα λόγια του.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!