Ανοιχτή η Michelin για επιστροφή στη Formula1

Νίκος Τσιώκος
Ανοιχτή η Michelin για επιστροφή στη Formula1
Ο αγωνιστικός διευθυντής της Michelin, Πασκάλ Κουασνόν, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστροφής της στη Formula1 τονίζοντας ότι με τα ελαστικά της οι πιλότοι δε θα χρειάζεται να πηγαίνουν πιο αργά για να μην τα φθείρουν.

Για το ενδεχόμενο επιστροφής της Michelin μίλησε ο Πασκάλ Κουασνόν στην ιστοσελίδα motorsport-total.com. Ο αγωνιστικός διευθυντής της γαλλικής εταιρείας άφησε ανοιχτό ένα τέτοιο ενδεχόμενο στο μέλλον και τόνισε πως και πριν από δύο χρόνια ήταν έτοιμη να το κάνει. «Έχουμε ακόμη μεγάλο ενδιαφέρον για μία επιστροφή στη Formula1.

Μόνον, όμως, αν υπάρξουν εκτεταμένες αλλαγές. Ήμασταν πριν δύο χρόνια πολύ κοντά σε μία επιστροφή. Οι ομάδες δεν ήταν με τις προτάσεις μας απλά σύμφωνες, αλλά οι περισσότερες ήταν πραγματικά ενθουσιασμένες. Είχαμε συμφωνήσει. Παρ' ολ' αυτά δεν έγινε τελικά», είπε, αρχικά.

Στη συνέχεια, ρωτήθηκε αν ο Μπέρνι Έκλεστοουν ήταν αυτός που δεν επέτρεψε στη Michelin να επιστρέψει. «Ναι, έτσι θα το έβλεπα. Απλά πάρθηκε μία απόφαση. Δεν παίζει, πάντως, ρόλο ποιο πρόσωπο είναι υπεύθυνο σε τελική ανάλυση γι' αυτήν. Θέλουμε να μείνουμε πιστοί σε κάθε περίπτωση στη φιλοσοφία μας.

Αν έπρεπε να υλοποιήσω αυτά που επιθυμεί η Formula1, και αυτό που γίνεται εκεί εδώ και χρόνια, τότε θα έπρεπε να αποκλίνω από τον δρόμο μας. Αυτό δεν πρόκειται να το κάνω», απάντησε αφήνοντας και αιχμές. Ωστόσο, επεσήμανε και ότι με τα ελαστικά της Michelin οι πιλότοι δε θα χρειάζεται να πηγαίνουν πιο αργά για να μη φθείρουν τα ελαστικά, όπως γίνεται με την Pirelli.

«Με τη Michelin δεν πρόκειται να υπάρξουν ελαστικά, που υποχρεώνουν τους οδηγούς να πηγαίνουν πιο αργά για να μην τα φθείρουν, και στόχος είναι να έχουμε χαμογελαστούς οδηγούς, που βγαίνουν εξαντλημένοι από το μονοθέσιο». Τέλος, στάθηκε και σε δηλώσεις του Μαρκ Γουέμπερ, όταν... μεταπήδησε από την F1 στο WEC.

«Ίσως επιστρέψουμε μία ημέρα. Αν θα το κάνουμε, τότε μπορώ να σας εγγυηθώ ότι οι πιλότοι θα πηγαίνουν με τέρμα τα γκάζια. Έτσι πρέπει να γίνεται κατά την άποψή μας στα μηχανοκίνητα σπορ. Και ακριβώς αυτό είχε πει ο Γουέμπερ, όταν βίωσε στο πρωτάθλημα LMP1 τις πρώτες εμπειρίες του με τα ελαστικά μας. ''Επιτέλους πάλι πραγματικά αγωνιστικά ελαστικά'', ήταν το σχόλιό του. Δεν του προσφέραμε χρήματα για να πει κάτι τέτοιο».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!