Επιστρέφει η Opel στο BTCC

Πέτρος Πιτσίνης
Επιστρέφει η Opel στο BTCC
To βρετανικό πρωτάθλημα αυτοκινήτων τουρισμού υποδέχεται και πάλι την Opel - ως Vauxhall φυσικά- και το νέο Astra, από το 2017.

Η Vauxhall θα επιστρέψει στο Dunlop MSA BTCC ως επίσημη εργοστασιακή συμμετοχή. Την προετοιμασία και την αγωνιστική επίβλεψη θα έχει η ομάδα Power Maxed Racing.

Η γερμανική εταιρεία συμμετείχε κατά το παρελθόν στο BTCC ως εργοστασιακή ομάδα έως και το 2009, αν και διάφορα Insignia στα χέρια ιδιωτών συμεμτείχαν έως το 2014. Η νέα τριετής συμφωνία θα φέρει τα Astra αντιμέτωπα με τα Honda, BMW, Subaru και MG στη μάχη για τον τίτλο των κατασκευαστών.

Το αυτοκίνητο θα βασίζεται όπως είναι φυσικό στην έκδοση TCR, που παρουσιάστηκε πέρυσι για ιδιωτικές συμμετοχές σε εθνικά και διεθνή πρωταθλήματα αυτοκινήτων τουρισμού. Αυτή διαθέτει ήδη μια ιδανική βάση για περαιτέρω εξέλιξη και φυσικά το δίλιτρο turbo κινητήρα σε έκδοση 330 ίππων, σειριακό κιβώτιο έξι σχέσεων και πολλά ακόμα αγωνιστικά καλούδια.

Η ομάδα Power Maxed Racing έχει ήδη στις εγκαταστάσεις της δύο αυτοκίνητα στα οποία θα πραγματοποιήσει τις απαραίτητες τροποποιήσεις και βελτιώσεις για το BTCC. Ακόμα ωστόσο δεν έχουν ανακοινωθεί οι τελικές προδιαγραφές, ούτε και τα ονόματα των οδηγών της ομάδας. Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι η συμμετοχή της Vauxhall στο BTCC είναι ιστορικά μια από τις πιο επιτυχημένες, με 132 νίκες και δέκα πρωταθλήματα κατασκευαστών στο ενεργητικό της.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!