Έρχεται στη Γενεύη η BMW 8

Έρχεται στη Γενεύη η BMW 8

Σε στάδιο δοκιμών στο δρόμο βρίσκεται η BMW σειράς 8, σε κουπέ και cabriolet εκδόσεις, επιβεβαιώνοντας τις φήμες για λανσάρισμα στην έκθεση Γενεύης τον Μάρτιο του 2017. 

Έρχεται στη Γενεύη η BMW 8

Η πάλαι ποτέ coupe 8 της BMW που παρήχθη για μια δεκαετία από το 1989 έως και το 1999, μάλλον ξεχάστηκε γρήγορα. Το μεγάλου τουρισμού κουπέ με τους V8 και V12 κινητήρες δεν κατάφερε ποτέ να αποτελέσει σημαντικό αντίπαλο είτε για τις καθαρόαιμες σπορ κατασκευές, είτε για τις Mercedes SL.

Δεν ήταν λοιπόν τυχαίο που με τη διακοπή της παραγωγής της δεν υπήρξε διάδοχη κατάσταση. Ωστόσο μέσα στο έτος επιβεβαιώθηκε η αναβίωση της σειράς 8, σε κουπέ και cabriolet εκδόσεις, καθώς τα πρωτότυπα μοντέλα δοκιμών έκαναν την εμφάνισή τους στο δρόμο. Τα δύο μοντέλα βασίζονται στο πλαίσιο της νέας σειράς 7, θα είναι φυσικά 2+2 θέσεων και η αισθητική τους θα είναι σαφώς επηρεασμένη από το πρωτότυπο Gran Lusso Coupe του 2013, που είχε σχεδιάζει ο οίκος Pininfarina και χρησιμοποιήσαμε στην κεντρική εικόνα.

 Όπως δείχνουν και οι τελευταίες κατασκοπευτικές εικόνες των καμουφλαρισμένων πρωτοτύπων δοκιμής, το μοντέλο βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο της προετοιμασίας του. Οπότε οι φήμες που έκαναν λόγο για εμφάνισή του στην έκθεση της Γενεύης τον Μάρτιο του 2017 επιβεβαιώνονται. Η BMW τηρεί σιγή ιχθύος σε σχέση με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του μοντέλου. Το σίγουρο είναι ότι όπως σε όλες τις νεότερες εκδόσεις μοντέλων της, μαζί με τις συμβατικές εκδόσεις που θα έχουν σίγουρα V8 και πιθανώς V12 κινητήρα, θα υπάρχουν και αντίστοιχες plug in υβριδικές. Με το γνωστό συνδυασμό του δίλιτρου κινητήρα εσωτερικής καύσης και του ηλεκτρικού της σειράς 7 προφανώς, που αποδίδει 322 ίππους.

Καθώς είναι περισσότερο από βέβαιο πως έως την αποκάλυψη του μοντέλου θα έχουμε διαρροή πληροφοριών –ίσως και μια επίσημη on line παρουσίαση μερικές εβδομάδες πρίν- θα επανέλθουμε σύντομα. 

Best of internet