Συνοδεία αεροσκαφών με… Lamborghini

Γιώργος Βαρίνος
Συνοδεία αεροσκαφών με… Lamborghini
Όσοι χρησιμοποιούν το αεροδρόμιο της Μπολόνια στην Ιταλία, θα γίνουν ευτυχείς θεατές μιας Huracan να συνοδεύει την πτήση τους στην προσγείωση και στην απογείωση.

Τα αυτοκίνητα με τα διακριτικά «Follow me» που είναι μια διεθνής σήμανση, έχουν το ρόλο να οδηγούν τα αεροσκάφη από και προς τις θύρες επιβίβασης και αποβίβασης. Συνήθως είναι συμβατικά αυτοκίνητα με τις απαραίτητες μεγάλες φωτεινές πινακίδες και έντονο χρώμα, για να διακρίνονται από τους πιλότους των αεροσκαφών ακόμα και σε αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Ωστόσο στο αεροδρόμιο της Μπολόνια, αυτή τη σημαντική εργασία ανέλαβε έως και τον Ιανουάριο του 2017, μια Lamborghini Huracan. Ένα supercar ως αυτοκίνητο Follow me είναι σίγουρα μια σπάνια, όσο και ευχάριστη εικόνα για τους επιβάτες των πτήσεων. Που παίρνουν αμέσως το μήνυμα ότι δεν έφτασαν σε μια οποιαδήποτε πόλη, αλλά στην καρδιά της ιταλικής βιομηχανίας υπέρ αυτοκινήτων.

Προφανώς αυτός είναι και ο στόχος των αρχών του αεροδρομίου, που δεν είναι η πρώτη φορά που συνεργάζονται με την Lamborghini. Η αρχή είχε γίνει το 2013, με την διάθεση μιας Aventador από την ιταλική εταιρεία υπό γερμανική διοίκηση. Τότε, το διάστημα ήταν μόλις μιας εβδομάδας. Τώρα, θα ξεπεράσει τους δύο μήνες, προφανώς για να καλυφθεί και η περίοδος των εορτών.

Φυσικά την Huracan δεν θα χειρίζονται οι συνήθεις οδηγοί των συμβατικών αυτοκινήτων Follow me. Συνεργάτες της Lamborghini θα αναλάβουν αυτό το καθήκον μετά από τη σχετική εκπαίδευση, προφανώς για να μην έχουν την παραμικρή ανάγκη, όπως κάθε άλλος «κοινός» οδηγός, να πατήσει λίγο παραπάνω το γκάζι, στον αχανή χώρο του αεροδρομίου.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!