Η επιτάχυνση τον έσωσε (video)

Πέτρος Πιτσίνης
Η επιτάχυνση τον έσωσε (video)
Οδηγός στις ΗΠΑ εκτός από εξαιρετικά προνοητικός, αποδείχτηκε και τυχερός. Διότι ήταν κάτοχος ενός ηλεκτρικού Tesla P85D με εκπληκτικές επιδόσεις.

Η άμεση επιτάχυνση που εξασφαλίζουν τα πολύ δυνατά αυτοκίνητα, μπορεί υπό συνθήκες να σώσει ζωές. Σε μια προσπέραση, σε μια διασταύρωση, αλλά και για να αποφύγεις μια… οπίσθια σύγκρουση. Ακριβώς όπως ο οδηγός αυτού του Tesla S P85D που κατέγραψε και στο σχετικό συμβάν.

Ειδικότερα η επιτάχυνση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι άμεση και καταιγιστική, καθώς οι κινητήρες τους αποδίδουν το μέγιστο της ροπής τους από την πρώτη στροφή λειτουργίας του. Έτσι, εκεί που ο κινητήρας εσωτερικής καύσης χρειάζεται κάποια εκατοστά του δευτερολέπτου για να φτάσει από το ρελαντί στις στροφές της μέγιστη ροπής και να παρέχει πλήρη επιτάχυνση, ο ηλεκτρικός τα δίνει από το πάτημα του γκαζιού ακόμα.

Ακριβώς αυτή η ιδιότητα και φυσικά η ισχύς των 760 ίππων αυτού του Tesla, έδωσαν τη δυνατότητα στον οδηγό του να επιταχύνει άμεσα και να αποφύγει το χτύπημα στο πίσω μέρος του από ένα Toyota Prius που ακολουθούσε. Ο οδηγός του Tesla είχε βγάλει σε επαρχιακή οδό φλας για να στρίψει, νομίμως, αριστερά. Ωστόσο ο οδηγός του Prius άργησε να αντιληφθεί την πρόσθεση του προπορευόμενου οδηγού.

Ο τελευταίος, έχοντας προφανώς την προσοχή του και στον καθρέφτη, μόλις είδε το Prius να έρχεται καταπάνω του, επιτάχυνε αμέσως και γλίτωσε τα χειρότερα. Αν προσέξετε στο video το σημείο της διαγράμμισης του δρόμου που ήταν σταματημένο το Tesla και το σημείο που σταμάτησε το Prius, θα διαπιστώσετε και εσείς ότι τελικά θα είχε πέσει επάνω του. Η επιτάχυνση όμως –και η πρόνοια του οδηγού- αποσόβησαν ένα σοβαρό ατύχημα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!