Συζήτηση ομάδων με Pirelli για ελαστικά

Νίκος Τσιώκος
Συζήτηση ομάδων με Pirelli για ελαστικά
Οι ομάδες της Formula1 ξεκίνησαν συζήτηση με την Pirelli για τα ελαστικά του 2017 και το πρόγραμμα των δοκιμών την επόμενη σεζόν.

Μπορεί η μάχη του τίτλου να κρίνεται στο Άμπου Ντάμπι, όμως η Pirelli έχει εστιάσει, ήδη, την προσοχή της στην επόμενη σεζόν. Η ιταλική εταιρεία ξεκίνησε συζήτηση με τις ομάδες της Formula1 για τα ελαστικά του 2017 και το πρόγραμμα των δοκιμών τη νέα χρονιά. Μάλιστα, το θέμα... έπεσε στο τραπέζι και στη Βραζιλία, αλλά δεν υπήρξε συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών.

«Είναι δύσκολο να το οργανώσεις σ' ένα καλεντάρι με 21 αγώνες. Γι' αυτό, υπάρχει συζήτηση με τις ομάδες για να βρουν ένα καλό πλάνο γι' αυτές και για μας. Θέλουμε διαφορετικές πίστας επειδή πρέπει να τρέξουμε σε σιρκουί υψηλής και χαμηλής δυσκολίας. Χρειαζόμαστε και μερικές περιόδους με τα βρόχινα και τα ενδιάμεσα ελαστικά, οπότε πρέπει να βρούμε κάποιες πίστες, όπου μπορούμε να τις ποτίσουμε.

Γι' αυτό έχουμε ένα πλάνο εξέλιξης, που καλύπτει έξι ή εφτά μήνες. Καταλαβαίνω ότι αν έχεις παραπάνω από ένα μονοθέσια, έχεις περαιτέρω πληροφορίες, όμως προτιμούμε να έχουμε ένα μονοθέσιο και μετά μπορούμε να δοκιμάσουμε την ίδια λύση σε διαφορετικά μονοθέσια και διαφορετικές πίστες», δήλωσε ο τεχνικός επικεφαλής της Pirelli, Μάριο Ισόλα, στην ιστοσελίδα motorsport.com.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!