Η Giulia, «τύφλα» στο Σίλβερστοουν (video)

Γιώργος Βαρίνος
Η Giulia, «τύφλα» στο Σίλβερστοουν (video)
Η γνωστή βρετανική πίστα φιλοξένησε την Alfa Romeo Giulia, σε μια πρωτόγνωρη προσπάθεια επίτευξης ενός ολόκληρου γύρου, εντελώς στα τυφλά.

Που μπορεί να φτάσει η φαντασία των ανθρώπων της Alfa Romeo για την προώθηση του νέου τους μοντέλου, της Giulia; Μέχρι του σημείου να καλύψουν με μαύρο πλαστικό κάθε γυάλινη επιφάνεια του αυτοκινήτου και να ζητήσουν από τον οδηγό αγώνων Εντ Μόρρις, να πραγματοποιήσει στα τυφλά το ρεκόρ γύρου που είχε πετύχει 65 χρόνια πριν, με μια αγωνιστική Alfa Romeo 159, ο Νίνο Φαρίνα στην ίδια αυτή πίστα.

Εκείνο το ρεκόρ ήταν στο 1:44, που ακόμα και με τα σημερινά δεδομένα απαιτεί σβέλτη οδήγηση για να επιτευχθεί. Με την προϋπόθεση όμως, να βλέπεις την πίστα. Εδώ, ο Μόρρις δεν έχει τίποτα να τον κατευθύνει, πέρα από τα συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης της νέας Giulia και ένα αυτοκίνητο «σκούπα», το οποίο του έδινε οδηγίες μέσω ασυρμάτου.

Το μοντέλο με το οποίο επιχειρήθηκε η ιδιαίτερα πρωτότυπη ομολογουμένως προσπάθεια ήταν η Giulia QV, η κορυφαία έκδοση με τον κινητήρα V6 turbo των 3.9 λίτρων που αποδίδει 510 ίππους. Είχε τελικά αίσιο τέλος και ποιο ήταν αυτό; Στο video που ακολουθεί υπάρχουν όλες οι απαντήσεις αλλά και ο τρόπος με τον οποίο δρομολογήθηκε η όλη προσπάθεια.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!