Συνεχίζει με Sauber ο Έρικσον

Συνεχίζει με Sauber ο Έρικσον

Συνεχίζει με Sauber ο Έρικσον

Πιλότος της Sauber θα είναι και το 2017 ο Μάρκους Έρικσον, όπως ανακοίνωσε η ελβετική ομάδα. «Εν ευθέτω χρόνω θα ανακοινωθεί και ο δεύτερος», δηλώνουν στο Χίνβιλ.

Για μία ακόμα χρονιά θα είναι πιλότος της Sauber ο Μάρκους Έρικσον. Η ελβετική ομάδα ανακοίνωσε τη Δευτέρα (21/11) ότι ο Σουηδός θα συνεχίσει να τρέχει για λογαριασμό της το 2017, με τον ίδιο να θέτει ως στόχο τον τερματισμό εντός των βαθμών σε καθημερινή βάση. «Είναι υπέροχα νέα ότι θα τρέχω για μία ακόμα χρονιά για τη Sauber.

Έχω ξοδέψει δύο χρόνια με αυτή την ομάδα και πραγματικά νιώθω σαν στο σπίτι μου. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους στην ομάδα που μ' εμπιστεύονται ξανά. Από προσωπικής πλευράς, έχω εξελιχθεί πολύ ως οδηγός κατά τη διάρκεια του χρόνου μου με τη Sauber. Έχουμε τα πάνω και τα κάτω, όμως πάντα είμαστε μαζί και δουλεύουμε όσο το δυνατόν πιο σκληρά.

Από τότε που ήρθε η νέα ιδιοκτησία, έχει γίνει μία θετική ώθηση στην ομάδα, γι' αυτό θα είναι συναρπαστικό να είμαι σε αυτή τη νέα εποχή. Πολλοί ειδικοί των μηχανοκίνητων σπορ γίνονται μέλη της Sauber, που είναι καλό σημάδι για το μέλλον. Για το 2017 ο στόχος μου είναι να χτίσω πάνω στην απόδοσή μου από το δεύτερο μισό της σεζόν και να συνεχίσω τη σκληρή δουλειά με την ομάδα.

Ανυπομονώ για το 2017, με στόχο να είναι ο τερματισμός στους βαθμούς σε καθημερινή βάση», δήλωσε ο Έρικσον. «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ανακοινώνουμε ότι ο Μάρκους (Έρικσον) θα παραμείνει οδηγός της Sauber το 2017. Κατά τη διάρκεια της τωρινής σεζόν έδειξε ξανά ότι είναι πρόθυμος να διανύσει αυτή την εξτρά απόσταση για να κάνουμε πρόοδο.

Πέρασε δύσκολες στιγμές μαζί μας, αλλά τις διαχειρίστηκε πολύ καλά. Τα τελευταία δύο χρόνια έκανε σημαντικά βήματα, όσον αφορά την προσωπική του εξέλιξη, αποδεικνύοντας τις ικανότητές του εντός και εκτός πίστας, ειδικά όταν οι περιστάσεις δεν ήταν εύκολες.

Δεν είναι μόνο καλός οδηγός, αλλά επίσης και σημαντικός ομαδικός παίκτης, ο οποίος καταλαβαίνει πώς να δουλεύει με την ομάδα και πώς να δίνει κίνητρο σε όλους με τη θετική στάση του. Η Formula1 μπαίνει σε νέα εποχή το 2017 και είμαι σίγουρη ότι μπορούμε να βασιστούμε στον Μάρκους για να επαναφέρει την ομάδα στον ανταγωνισμό», είπε, από την πλευρά της, η επικεφαλής της Sauber, Μόνισα Κάλτενμπορν.

Μάλιστα, στο Χίνβιλ λένε ότι «εν ευθέτω χρόνω θα ανακοινωθεί και ο δεύτερος πιλότος», κάτι που δεν αποκλείεται να γίνει σύντομα. Έτσι, απομένουν η μία της Sauber και οι δύο θέσεις στη Manor για να συμπληρωθεί το... παζλ της Formula1 ενόψει της νέας σεζόν.

Best of internet