Ηλεκτρικά αυτοκίνητα από το 2021 για Mazda

Νίκος Τσιώκος
Ηλεκτρικά αυτοκίνητα από το 2021 για Mazda
Λόγω των αυστηρών κανονισμών για τις εκπομπές των ρύπων η Mazda αποφάσισε να κατασκευάσει το πρώτο της ηλεκτρικό αυτοκίνητο από το 2021.

Οι ολοένα και πιο αυστηροί κανονισμοί για τις εκπομπές των ρύπων φέρνουν τις αυτοκινητοβιομηχανίες πιο κοντά στα ηλεκτρικά οχήματα. Η αλήθεια είναι ότι σιγά-σιγά τα επόμενα χρόνια θα μπούμε στην εποχή των ηλεκτρικών, τη στιγμή που ήδη οι περισσότερες εταιρείας το έχουν στα πλάνα τους.

Το ίδιο και η Mazda, η οποία αποφάσισε να κατασκευάσει το πρώτο της πλήρως ηλεκτρικό όχημα εντός ή μετά το 2021, όπως είπε ο επικεφαλής της Mazda R&D, Κιγιόσι Φουτζιβάρα. Μάλιστα, αναφέρθηκε και στα προβλήματα που αντιμετώπισε η Samsung με την μπαταρία και αστειεύτηκε ότι «δε θέλουμε να γίνουμε ένα Galaxy Note 7»!

Από εκεί και πέρα, πρόσθεσε ότι θα συνεχιστεί η εξέλιξη στην τεχνολογία πετρελαίου και βενζίνης και πως θα γίνουν πολλές βελτιώσεις, με τις μεγαλύτερες να έρχονται το 2018 και το 2019 με την προσαρμογή της ομογενούς συμπίεσης. Τέλος, να σημειώσουμε ότι ο γενικός στόχος είναι βελτίωση κατά 50% στην αποδοτικότητα του καυσίμου σε όλες τις τεχνολογίες μέχρι και το 2020.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!