Σκέφτεται το ενδεχόμενο δύο αγώνων ο Έκλεστοουν

Νίκος Τσιώκος
Σκέφτεται το ενδεχόμενο δύο αγώνων ο Έκλεστοουν
Ο Μπέρνι Έκλεστοουν σκέφτεται το ενδεχόμενο δύο αγώνων διαρκείας 40 λεπτών ο καθένας, ώστε να προσεγγίσει περισσότερο κόσμο να παρακολουθήσει τη Formula1.

Προσπάθεια να επαναφέρει την τηλεθέαση στα παλιά νούμερα κάνει ο Μπέρνι Έκλεστοουν και μέσα στη σκέψη του φαίνεται πως είναι και το να... υιοθετήσει το σύστημα αγώνων που ισχύει στις περισσότερες κατηγορίες μηχανοκίνητων σπορ. Ποιο είναι αυτό; Να γίνονται δύο αγώνες τις Κυριακές και το γκριντ του δεύτερου να προκύπτει από τον πρώτο.

Όπως είπε το αφεντικό της Formula1 στην εφημερίδα «The Sunday Times», σκέφτεται το ενδεχόμενο δύο αγώνων διαρκείας 40 λεπτών ο καθένας με 40λεπτο διάλειμμα ενδιάμεσα, κατά το οποίο θα επιτρέπεται να γίνει η απαραίτητη δουλειά ενόψει του δεύτερου. «Ο αριθμός των τηλεθεατών στη Βραζιλία ανέβηκε.

Είχαμε έναν μεγάλο αγώνα με τη δυνατή βροχή και με μερικά ατυχήματα, αλλά αυτό σήμαινε ότι είχαμε δύο εκκινήσεις λόγω των κόκκινων σημαιών και ο κόσμος ήταν συντονισμένος. Πρέπει να κοιτάξουμε το παραδοσιακό κόνσεπτ ενός μεγάλου αγώνα. Δύο 40λεπτοι αγώνες με διάλειμμα 40 λεπτών ενδιάμεσα, όπου οι οδηγοί θα μπορούν να δίνουν συνεντεύξεις, οι μηχανικοί να δουλεύουν στα μονοθέσια.

Θα είναι ελκυστικό στους τηλεθεατές, τα τηλεοπτικά δίκτυα, οι χορηγοί και οι διαφημιστές θα το λάτρευαν», ήταν, αρχικά, τα λόγια του. Στη συνέχεια, πρόσθεσε ότι δε θα αλλάξει κάτι τις Παρασκευές και τα Σάββατα για να ξεκαθαρίσει ότι το γκριντ του δεύτερου αγώνα θα προκύπτει από τον πρώτο δίχως να αναφέρει το πώς.

«Τα μονοθέσια θα κατατάσσονται το Σάββατο, ως συνήθως, για τον πρώτο αγώνα και από εκεί θα προκύπτει το γκριντ για τον δεύτερο. Αυτό θα ταρακουνήσει ελαφρώς τα πράγματα. Αλλά δεν ξέρω αν έχουμε το θάρρος να κάνουμε αυτή την αλλαγή. Οι καιροί αλλάζουν και είναι κάτι που πρέπει να κοιτάξουμε».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!