Έκλεστοουν: «Θέλει να φύγει η Σιγκαπούρη»

Νίκος Τσιώκος
Έκλεστοουν: «Θέλει να φύγει η Σιγκαπούρη»
Ο Μπέρνι Έκλεστοουν αποκάλυψε ότι η Σιγκαπούρη επιθυμεί να μην φιλοξενήσει άλλον αγώνα της Formula1 στο μέλλον, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για αποχώρηση της Mercedes.

Στο τέλος της επόμενης χρονιάς λήγει το συμβόλαιο της Σιγκαπούρης με τη διοίκηση της Formula1, όμως υπάρχουν από τώρα φήμες που θέλουν τους διοργανωτές να μην ανανεώνεται. Αυτό επιβεβαίωσε ο Μπέρνι Έκλεστοουν, μιλώντας στο γερμανικό Auto Motor Und Sport, όπου εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι η Γιας Μαρίνα θα σταματήσει να φιλοξενήσει αγώνες της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού, με το πέρας του 2017.

«Το Γκραν Πρι έχει όντως κοστίσει πολλά χρήματα στη Σιγκαπούρη, αλλά τους έχουμε δώσει και πολλά. Πιστεύουν ότι τώρα έχουν φτάσει στον στόχο τους και δε θέλουν να έχουν πλέον ένα Γκραν Πρι», είπε, αρχικά. Στη συνέχεια, τόνισε ότι μία αποχώρηση μπορούμε να δούμε και σε επίπεδο κατασκευαστών στο μέλλον και πως αυτή μπορεί να είναι της Mercedes.

«Πρέπει να περιμένουμε από κατασκευαστές να μας αφήσουν, η Mercedes θα αποσυρθεί την ημέρα που θα πιστεύει ότι είναι καλύτερα και είναι κάτι που έχουμε δει στο παρελθόν. Δείτε τις Honda, BMW και Toyota. Φεύγουν όταν η δουλειά γι' αυτούς στη Formula1 έχουν τελειώσει», πρόσθεσε. Τέλος, αναφέρθηκε και στους αγώνες που ακόμα δεν έχουν επιβεβαιωθεί για τη νέα σεζόν.

«Κάνουμε το καλύτερο για να διατηρήσουμε τον Καναδά στο καλεντάρι, όπως και τη Βραζιλία, αν και είναι δύσκολο. Όσο για το Χόκενχαϊμ, δεν μπορούμε να επιχορηγήσουμε τον αγώνα στη Γερμανία, αν δεν κάνουμε το ίδιο και με τους άλλους αγώνες στην Ευρώπη».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!