Τα βρήκανε Ford και Τραμπ

Τα βρήκανε Ford και Τραμπ

Τα βρήκανε Ford και Τραμπ

Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ ξεκίνησε ήδη τις πολιτικές του παρεμβάσεις με πρώτη  «επιτυχία» τη διάσωση της γραμμής παραγωγής της Lincoln στο Κεντάκι. 

Με απανωτές αναφορές του στο twitter, ο Ντόναλντ Τραμπ επιχειρεί να συνθέσει το προφίλ του πολιτικού που ότι λέει το κάνει. Ξεκινώντας από το χώρο του αυτοκινήτου και τη «συμφωνία» που πέτυχε με τον Μπιλ Φόρντ, πρόεδρο της Ford, να μην μετακινήσει τη γραμμή παραγωγής της μάρκας Lincoln από το Κεντάκι στο Μεξικό.

Το εντυπωσιακό στην περίπτωση αυτή είναι πως πριν ακόμα ο Τραμπ αναλάβει επισήμως τα καθήκοντά του –κάτι που θα γίνει στις 20 Ιανουαρίου του νέου έτους- έχει αρχίσει τις συμφωνίες. Ως πετυχημένος επιχειρηματίας, δεν θέλει να χάνει το χρόνο του, ειδικά όταν αυτός μπορεί να του αποφέρει και πολιτικά οφέλη.

Φυσικά από αυτή την εξέλιξη δεν προσπαθεί να επωφεληθεί μόνο ο Τραμπ, αλλά και η Ford. Έτσι, σε ανακοίνωσή της η εταιρεία τόνισε ότι συνεργάστηκε με το νέο πρόεδρο και τα μέλη του Κονγκρέσου ώστε να μην χαθούν «αμερικανικές θέσεις εργασίας». Τόνισε μάλιστα ότι τα τελευταία πέντε χρόνια, η εταιρεία έχει επενδύσει 12 δις δολάρια σε νέες γραμμές παραγωγής στις ΗΠΑ και έχει δημιουργήσει 25.000 νέες θέσεις εργασίας. 

Best of internet