Συγκινητικός ο ιπποτισμός της Toyota

Πέτρος Πιτσίνης
Συγκινητικός ο ιπποτισμός της Toyota
Οι αγώνες είναι γεμάτοι μεγάλες στιγμές: ανταγωνισμού, έντασης, πάθους, μα ενίοτε και σπάνιας επίδειξης ήθους.

Η ανακοίνωση της Audi ότι αποχωρεί από τους αγώνες αντοχής του WEC αφήνει το άθλημα με ένα μεγάλο κενό. Η γερμανική εταιρεία άφησε ανεξίτηλο το ίχνος της και έγραψε χρυσές σελίδες στην ιστορία του WEC. Εδώ και 18 χρόνια, δεν έχει σταματήσει να νικά και τα μισά από αυτά να κατακτά τίτλους.

Σε συνολικά 185 αγώνες αντοχής, η Audi νίκησε 106 φορές με 80 pole position και 94 ταχύτερους γύρους. Η Γερμανική εταιρία κατέκτησε συνολικά 9 τίτλους στο FIA WEC αλλά και στο American LE Mans Series.

Σε έναν τέτοιο ανταγωνιστή, αξίζει δόξα και τιμή. Και η Toyota δεν θα μπορούσε να βρει καλύτερο τρόπο να αποχαιρετήσει έναν από τους μεγαλύτερους αντιπάλους της: «Εις το επανιδείν Audi. Θα ανταγωνιστούμε ξανά κάποτε, κάπου».

Αυτό το μήνυμα ήταν γραμμένο και στα δύο TS050 της Toyota, που συμμετέχουν στον τελευταίο αγώνα του φετινού πρωταθλήματος -αλλά και της Audi- στο Μπαχρέιν. Σε αυτόν μάλιστα, που βρίσκεται σε εξέλιξη, η Audi ξεκίνησε από την πρώτη θέση, κερδίζοντας την pole με ρεκόρ γύρου στις κατατακτήριες.

Πέρα όμως από τις αγωνιστικές επιτυχίες, ο τίτλος του αθλητικού ιδεώδους σίγουρα ανήκει στην Toyota, που πάντα αναγνωρίζει το μεγαλείο των αντιπάλων ακόμα και όταν η κακή και μόνο τύχη της στερεί το θρίαμβο, όπως στο φετινό Le Mans.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!