Ποιο αυτοκίνητο κινείται μόνο του; (video)

Πέτρος Πιτσίνης
Ποιο αυτοκίνητο κινείται μόνο του; (video)
Οι περισσότερες κατασκευαστές θα λανσάρουν αυτόνομα οχήματα το 2020. Υπάρχει όμως κάποιο που κυκλοφορεί μόνο του στο δρόμο, τώρα.

Για όσους βαριούνται την οδήγηση ή απλώς είναι εθισμένοι σε κάθε τεχνολογικό νεωτερισμό, υπάρχει λύση, σήμερα. Λέγεται Autopilot 2 και είναι το νέο σύστημα υποβοήθησης της οδήγησης της Tesla, που ουσιαστικά επιτρέπει στο αυτοκίνητο να κινείται μόνο του. Και όταν λέμε να κινείται μόνο του, δεν εννοούμε σε συγκεκριμένες συνθήκες, αλλά παντού. Οπουδήποτε.

Για να διαφημίσει τις κορυφαίες ικανότητες του νέου της συστήματος, η Tesla έδωσε στο δημοσιότητα το video που θα δείτε στη συνέχεια, το οποίο δείχνει το SUV μοντέλο της με την ονομασία Χ, να ακολουθεί την πορεία που έχει επιλέξει ο οδηγός μέσω του GPS. Όταν μάλιστα φτάνει στον προορισμό του, κατεβαίνει, φεύγει και το Tesla Model X παρκάρει μόνο του!

Σε Tesla με προηγούμενες εκδόσεις του συστήματος Autopilot, έχουν αναφερθεί στις ΗΠΑ διάφορα ατυχήματα για τα οποία οι οδηγοί ρίχνουν την ευθύνη στον «αυτόματο πιλότο». Όπως όμως αναφέρει η Tesla, σχετικό μήνυμα κάθε φορά που γίνεται χρήση του συστήματος, ξεκαθαρίζει ότι την ευθύνη της οδήγησης του αυτοκινήτου την έχει μόνο ο οδηγός –και κανείς άλλος.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι παρά την επίδειξη τεχνολογικής ισχύος που κάνει η Tesla, ούτε με το Autopilot 2 μπορεί κανείς να μπει στο αυτοκίνητο και να απολαύσει έναν υπνάκο, την παρακολούθηση μιας ταινίας ή το διάβασμα ενός βιβλίου ενόσω αυτό θα τον μεταφέρει στον προορισμό του. Διότι σε περίπτωση ατυχήματος, δεν θα πάει το σύστημα Autopilot 2 στο δικαστήριο…

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!