Μήπως το παράκανε στο φόρτωμα;

Γιώργος Βαρίνος
Μήπως το παράκανε στο φόρτωμα;
Για κάποιον λόγο που δεν φαίνεται, αυτή η εικόνα ξεσήκωσε τις αρχές οδικής ασφάλειας και έγινε αντικείμενο εταιρικής έρευνας στη Μεγάλη Βρετανία.

Όχι, δεν πρόκειται για κάποιο άστεγο που φόρτωσε οτιδήποτε είχε και δεν είχε μέσα στο Zafira, για να ζήσει σε αυτό. Ακριβώς για αυτό το λόγο άλλωστε, αυτή η εικόνα έχει δημιουργήσει σάλο στη Μεγάλη Βρετανία.

Βλέπετε ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου δεν είναι ένας χρεοκοπημένος και άστεγος πολίτης. Είναι επαγγελματίας διανομέας που εργάζεται για μεγάλη ιδιωτική ταχυδρομική εταιρεία, στην πόλη Λόουνχεντ της Σκωτίας όπου και τραβήχτηκε η φωτογραφία. Η εταιρεία αυτή έχει μάλιστα το ελληνικότατο όνομα Ερμής (The Hermes).

Αν σας κάνει εντύπωση το γεγονός ότι το αυτοκίνητο είναι ιδιωτικής χρήσης και χωρίς διακριτικά σήματα, είναι διότι ο οδηγός του έχει σύμβαση έργου με την εταιρεία, δεν είναι δηλαδή μισθωτός. Και φυσικά προσπαθεί να βγάλει το μεγαλύτερο δυνατό κέρδος, φορτώνοντας το Zafira σαν φορτηγό.

Αυτό ωστόσο που έχει ξεσηκώσει τις αρχές οδικής ασφάλειας είναι το γεγονός ότι η συγκεκριμένη πρακτική επιφυλάσσει τεράστιους κινδύνους. Χωρίς οπτικό πεδίο προς τους καθρέφτες αριστερά και στο κέντρο, με το αυτοκίνητο στα όρια της αντοχής των αναρτήσεών του και με εκατοντάδες δέματα χύμα, το αυτοκίνητο αυτό είναι σκέτη χειροβομβίδα. Ένα απλό φρενάρισμα απειλεί να στείλει δεκάδες δέματα στο κεφάλι του οδηγού, ο οποίος με την απώλεια της προσοχής και την οριακή κατάσταση του αυτοκινήτου είναι βέβαιο ότι θα σπείρει το θάνατο.

Μετά από αυτή την εικόνα, οι αρχές σκέφτονται πολύ σοβαρά να θεσπίσουν κανόνες ακόμα και για τους «εργολάβους» courier, ενώ η εταιρεία Hermes έχει ξεκινήσει εσωτερική έρευνα για να διαπιστώσει αν αυτό είναι μεμονωμένο περιστατικό η πάγια πρακτική. Αν το τελευταίο μάλιστα ισχύει, αναμένεται να επιδεινωθεί με την έλευση των Χριστουγέννων και τον εορταστικό αγοραστικό παροξυσμό.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!