Το πιο χορταστικό Subaru

Γιώργος Βαρίνος
Το πιο χορταστικό Subaru
Θα το δούμε το 2018, ονομάζεται Viziv-7, είναι εφταθέσιο και με μήκος αμαξώματος 5,2 μέτρων, είναι το μεγαλύτερο Subaru όλων των εποχών.

Τα SUV είναι μια κατηγορία αυτοκινήτων στην οποία η Subaru είχε επενδύσει πολλά, όταν οι άλλοι κατασκευαστές έφτιαχναν ακόμα καροτσάκια του super market. Ωστόσο την εποχή της αγοραστικής υστερίας που έχει ανακύψει για αυτά, δεκάδες κατασκευαστές έχουν σπεύσει να γεμίσουν την αγορά με αντίστοιχες προτάσεις σε κάθε μέγεθος. Αφήνοντας τη Subaru θεατή, εκεί που κάποτε πρωταγωνιστούσε.

Ειδικά στην αμερικανική αγορά , τα μεγάλα SUV είναι ιδιαίτερα αγαπητά και πετυχημένα. Και όταν λέμε μεγάλα, όχι με τα δικά μας δεδομένα. Μιλάμε για τέρατα που ξεπερνούν σε μήκος τα πέντε μέτρα και μπορούν να μεταφέρουν έως και 8 επιβάτες.

Ακριβώς σε αυτή την κατηγορία αγοραστών και πρωτίστως στην αγορά της Αμερικής απευθύνεται η νέα κορωνίδα της γκάμας της Subaru, το Viziv-7 που αποκάλυψε η εταιρεία στην έκθεση αυτοκινήτου του Λος Άντζελες. Και παρότι το ονομάζει «πρωτότυπο», ανακοινώνει ταυτόχρονα την παραγωγή του στις αρχές του 2018.

Η ονομασία Viziv, που είναι απότοκη της φράσης vision for innovation, δεν μας είναι άγνωστη. Είχε χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά σε ένα σπορ 3θυρο πρωτότυπο SUV, το οποίο παρουσίασε η Subaru στην έκθεση του Τόκιο το 2015. Τώρα, επανέρχεται συνοδευόμενο από τον αριθμό 7, που αναφέρεται στις θέσεις των επιβατών και με διαστάσεις αεροπλανοφόρου. Το μήκος του ξεπερνά τα 5.2 μέτρα, το πλάτος τα 2.0 μέτρα και το ύψος τα 1.8 μέτρα.

Αν κρίνουμε από τις διαστάσεις του, μάλλον θα αποτελεί το ιδανικό όχημα των παικτών του NBA καθώς σίγουρα θα διαθέτει τεράστιους χώρους . Προς το παρόν βέβαια μόνο εικασίες μπορούμε να κάνουμε για οτιδήποτε άλλο καθώς, όπως το συνηθίζει, η Subaru είναι πολύ φειδωλή με τις πληροφορίες που δίνει για το Viziv-7.

Αισθητικά, το νέο τεράστιο SUV θυμίζει ολίγον από νέο Volvo XC90, ενώ συνολικά είναι πολύ σύγχρονο και ισορροπημένο. Αυτά βέβαια είναι μάλλον ψιλά γράμματα για εμάς τους Έλληνες, καθώς, όπως και το πάλαι ποτέ κορυφαίο μοντέλο της εταιρείας, το Tribeca, θα είναι εξωτικό είδος στη χώρα μας.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!