Η Ford κυνηγάει τίτλο στο WEC

Η Ford κυνηγάει τίτλο στο WEC

Η Ford κυνηγάει τίτλο στο WEC

Το #67 Ford GT, με διαφορά μόλις δύο βαθμών από την πρώτη θέση, θα παλέψει για το τίτλο των ομάδων στην κατηγορία GTE Pro στον τελευταίο αγώνα στο Μπαχρέιν. 

Μετά από δύο συνεχόμενες νίκες, το #67 Ford GT παραμένει στο κυνήγι του τίτλου των ομάδων στην κατηγορία GTE Pro, αν και οι τελευταίες αλλαγές στους κανονισμούς (Balance of Performance) θα δυσκολέψουν το στόχο. Οι Άντι Πριό και Χάρι Τίνκνελ  θα πρέπει να τερματίσουν μπροστά από την #95 Aston Martin που είναι στην πρώτη θέση αυτή τη στιγμή, προκειμένου να κατακτήσουν τον τίτλο.  Ωστόσο όλα μπορούν να συμβούν, καθώς οι Ferrari δεν απέχουν πολύ, όπως και το #66 Ford GT, το δεύτερο αυτοκίνητο της ομάδας Ford Chip Ganassi.

Το #67 Ford GT με τους Πριό και Τίνκνελ κέρδισε στο Fuji και στη Σαγκάη και το πλήρωμα φιλοδοξεί για το hat trick στο Μπαχρέιν. Εκεί αναμένεται να επικρατήσουν υψηλές θερμοκρασίες σε συνδυασμό με υγρασία κατά τη διάρκεια του αγώνα, όπου η φθορά των ελαστικών θα κάνει και πάλι τη διαφορά. Είναι μία πίστα υψηλών ταχυτήτων με μερικές μεγάλες ευθείες, γρήγορες στροφές και δυνατά φρεναρίσματα, που θα βολέψουν το Ford GT.

Η  τελευταία pole position της σεζόν του WEC θα κριθεί κατά τη διάρκεια μιας 20λεπτης  κατατακτήριας δοκιμής την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου. Ο αγώνας Bapco 6 Hours of Bahrain ξεκινά το Σάββατο 19 Νοεμβρίου στις 16:00.

Best of internet