Πιο ισχυρό και με μεγαλύτερη μπαταρία το e-Golf (pics)

Νίκος Τσιώκος
Πιο ισχυρό και με μεγαλύτερη μπαταρία το e-Golf (pics)
Η Volkswagen παρουσίασε το νέο e-Golf στο Λος Άντζελες και αυτό είναι πιο ισχυρό, ενώ έχει μεγαλύτερη μπαταρία, που διαρκεί περισσότερο από τον προκάτοχό του.

Για πρώτη φορά έφερε στο φως το νέο e-Golf η Volkswagen στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Λος Άντζελες. Αυτό έχει αρκετές βελτιώσεις, οι οποίες είναι καλοδεχούμενες, καθώς αφορούν την ιπποδύναμη και την μπαταρία.

Για την ακρίβεια, αυτή των 24,2 kW αντικαταστάθηκε από την μπαταρία των 35,8 kW, ώστε να αυξάνει την απόσταση της οδήγησης με μία φόρτιση κατά 50% και πιο συγκεκριμένα στα 200 χιλιόμετρα. Μάλιστα, η γερμανική μάρκα τοποθέτησε και φορτιστή 7,2 kW, που σημαίνει ότι το e-Golf μπορεί να φορτίσει πλήρως σε λιγότερο από έξι ώρες.

Χρόνος που μπορεί να μειωθεί κατά 80% ανά ώρα μέσω του συστήματος DC Fast Charging. Όσον αφορά την ισχύ, αυξήθηκε κατά 19 ίππους, από τους 115 στους 134, με τη ροπή να αυξάνεται από τα 270 Nm στα 290 Nm. Τέλος, όπως είναι λογικό, αυτό έχει και επιρροή στις επιδόσεις, αφού το νέο e-Golf πιάνει τα 0-100 χλμ./ώρα σε 9,6 δεύτερα, πάνω από 1 δεύτερο σε σύγκριση με τον προκάτοχό του, και μέγιστη ταχύτητα τα 150 χλμ./ώρα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!