Η αναβίωση του θρύλου της Norton (video)

Γιώργος Βαρίνος
Η αναβίωση του θρύλου της Norton (video)
Η ιστορική βρετανική εταιρεία έρχεται στο προσκήνιο με την V4 RR Superbike, μια μοτοσικλέτα κορυφαίας τεχνολογίας και επιδόσεων.

Αλουμινένιο πλαίσιο, τροχοί και φέρινγκ από ανθρακονήματα, κινητήρας 1.200 κ.εκ. 200 ίππων, αναρτήσεις Ohlins, φρένα Brembo. Βάρος, 179 κιλά. Όλα τα παραπάνω συγκεντρωμένα σε μια μοτοσικλέτα, αρκούν για να ορίσουν το πλαίσιο της απόλυτης εμπειρίας οδήγησης.

Η επανεμφάνιση της Norton στον 21ο αιώνα, γίνεται με τους καλύτερους όρους. Το V4 μηχανικό σύνολο, η σχεδίαση και το πλαίσιο είναι όλα βρετανικής κατασκευής και μάλιστα στο χέρι. Τα περιφερειακά, κορυφαία. Έτσι, η εταιρεία που κατασκεύασε την πρώτη της μοτοσικλέτα το 1900 και σχεδόν χάθηκε από το χάρτη τη δεκαετία του ’80, καταφέρνει και πάλι να έρθει στο προσκήνιο με μια πραγματικά σύγχρονη μοτοσικλέτα.

Συνολικά η κατασκευή της V4 RR είναι αριστοτεχνική και η εταιρεία δεν σκοπεύει προς το παρόν να την καταστήσει μαζική. Ακριβώς για να διατηρήσει την ιδιαιτερότητα μιας 100% βρετανικής δημιουργίας. Φυσικά, αυτό έχει αντίκτυπο και στο κόστος, που ξεπερνά τις 30.000€.

Από την άλλη πλευρά, με τις νέες δημιουργίες των περισσότερων κατασκευαστών να έχουν πραγματικά ξεφύγει σε ισχύ, επιδόσεις και τεχνολογία, αυτό το κόστος για αυτή την απόδοση φαντάζει μάλλον λογικό. Ειδικά αν το συγκρίνεις με τα 83.000€ που κοστίζει η Ducati 1299 Superleggera.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!