SUV την πέφτει σε Ferrari (video)

Γιώργος Βαρίνος
SUV την πέφτει σε Ferrari (video)
Έχει αλήθεια την παραμικρή πιθανότητα επικράτησης ένα SUV, που αποφάσισε να συναγωνιστεί μια Ferrari 458 Italia σε αγώνα επιτάχυνσης;

Η περίπτωση των Tesla, των αμιγώς ηλεκτρικών αμερικανικών αυτοκινήτων που δυστυχώς δεν αντιπροσωπεύονται στη χώρα μας, δεν είναι τυπική. Στις εκδόσεις Ludicrous, τόσο το σεντάν S όσο και το SUV με τον κωδικό Χ, αποδίδουν τεράστια ισχύ και ροπή που είναι ικανές να τους προσδώσουν επιδόσεις υπέρ αυτοκινήτου.

Όπως ακριβώς αυτές του μοντέλου X P90D, που οι ηλεκτρικοί του κινητήρες αποδίδουν 650 ίππους και 678 Nm ροπή. Υπάρχει βέβαια και το βάρος που ξεπερνά τους 2 τόνους, ωστόσο η μετάδοση σε όλους τους τροχούς και η ικανότητα των ηλεκτρικών κινητήρων να τα δίνουν όλα από την πρώτη στροφή λειτουργίας τους, κάνουν θαύματα.

Γιατί μόνο έτσι θα μπορούσες να χαρακτηρίσεις την πιθανότητα να επικρατήσει το Tesla X έναντι της Ferrari 458 Italia. Η οποία μπορεί να αποδίδει 570 ίππους ισχύος και 540 Nm ροπή, είναι όμως «κομμένη και ραμμένη» για την πίστα. Όχι οικογενειακό αυτοκίνητο παντός εδάφους.

Τι γίνεται τελικά; Θα το δούμε το θαύμα στο video που ακολουθεί, η θα προσγειωθούμε απότομα στην πραγματικότητα; Πατήστε το play.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!