Που δείχνει η πυξίδα της Jeep;

Που δείχνει η πυξίδα της Jeep;

Που δείχνει η πυξίδα της Jeep;

Αισθητικά εκλεπτυσμένο αλλά πάντα ικανό εκτός δρόμου, το νέο Jeep Compass παρουσιάστηκε σε δύο εκδόσεις στην έκθεση του Λος Άντζελες.

Το Compass που μόλις αποκαλύφθηκε, θα αντικαταστήσει τόσο το ομώνυμο μοντέλο όσο και το Patriot. Άμεσα διαθέσιμο στης ΗΠΑ, στην Ευρώπη θα έρθει το 2017 σε απλή και Trail Hawk έκδοση, όπως το συνηθίζει η Jeep. Η δεύτερη –με κόκκινο χρώμα στις εικόνες- θα είναι σαφώς πιο ικανή εκτός δρόμου, με αυξημένες γωνίες προσέγγισης, ράμπας και αναχώρησης, πιο δυνατούς κινητήρες και βελτιωμένη τετρακίνηση με «κοντές» σχέσεις.

Η Jeep κατά την αποκάλυψη του μοντέλου δεν ανακοίνωσε τους κινητήρες της ευρωπαϊκής εκδοχής, που μάλλον θα είναι διαφορετικοί από τον 2.4 βενζίνης των 180 ίππων με τον οποίο λανσάρεται στις ΗΠΑ. Πιο συγκεκριμένα, αυτοί θα έρθουν από το Renegade και θα είναι δίλιτροι βενζίνης και diesel, τα γνωστά σύνολα Tigershark και Mutlijet. Δεν αποκλείεται φυσικά, να δούμε και έκδοση με τον κινητήρα turbo 1.4 των 170 ίππων.

Πέραν των δύο εκδόσεων αμαξώματος το νέο Compass θα διατίθεται με κίνηση μόνο στους εμπρός ή σε όλους τους τροχούς, με χειροκίνητα κιβώτια έξι ή αυτόματα 6 και 9 σχέσεων, καθώς και δύο διαφορετικές εκδόσεις τετρακίνησης. Έτσι, ο υποψήφιος αγοραστής θα μπορεί να επιλέξει μέσα από δεκάδες παραλλαγές του μοντέλου.

Όσον αφορά στη σχεδίαση είναι πασιφανές ότι εξωτερικά το Compass έχει έντονες επιρροές από το μεγαλύτερο Grand Cherokee, ενώ εσωτερικά από το μικρότερο Renegade με σαφώς πιο ποιοτικό και αισθητικά σοβαρό προσανατολισμό. Οι χώροι θα είναι μεγάλοι και η άνεση ένα ανταγωνιστικό χαρακτηριστικό του Compass.

Στην ευρωπαϊκή αγορά το μοντέλο θα έρθει να καλύψει το κενό ανάμεσα στα Renegade και το αμφίβολης αισθητικής Cherokee, έχοντας απέναντί του τις αντίστοιχου μεγέθους ευρωπαϊκές προτάσεις των Tiguan, Qashqai και λοιπών SUV. Αν κρίνουμε από τη σαφώς σύγχρονη και εύπεπτη αισθητική, αλλά και την σημαντική επιτυχία του μικρότερου Renegade, τότε έχει πολλές ελπίδες εμπορικής εδραίωσης και στη χώρα μας. 

Best of internet