Toyota Hilux σε νέες περιπέτειες (video)

Πέτρος Πιτσίνης
Toyota Hilux σε νέες περιπέτειες (video)
Εκ βάθρων ανανεωμένο και με οδηγούς τους Αλ Ατίγια και Ντε Βιλιέρ για το 2017, το Toyota Hilux Evo βάζει υποψηφιότητα για το στέμμα του ράλι Ντακάρ.

Αυτό το Hilux σίγουρα όλοι θα το θέλαμε. Όχι μόνο για τον πεντάλιτρο V8 κινητήρα του που αποδίδει πάνω από 450 ίππους. Μα για τις προδιαγραφές του, που το καθιστούν ένα από τα ταχύτερα rally cars σε αγώνες αντοχής. Και διεκδικητή της νίκης στο Ντακάρ.

Το νέο για το 2017 Toyota Hilux Evo είναι μια δημιουργία της Toyota Νότιας Αφρικής και της Gazoo Racing με την οποία η ιαπωνική εταιρεία συνεργάζεται και στους αγώνες αυτοκινήτων τουρισμού.

Επαναστατικό συνολικά αλλά και σε σχέση με το παρελθόν, για την ερχόμενη χρονιά απαρνείται την μετάδοση της κίνησης σε όλους τους τροχούς και μειώνει το βάρος του κατά… 300 περίπου κιλά, στα 1.300.

Πέρα από αυτή την τεράστια βελτίωση, μεγαλύτερες διαδρομές στις αναρτήσεις, μεγαλύτεροι τροχοί και κινητήρα και μετάδοση τοποθετημένα πίσω από τον εμπρός άξονα, υπόσχονται να μεταμορφώσουν προς το (πολύ) καλύτερο οδική συμπεριφορά, ευελιξία, σταθερότητα και επιδόσεις.

Μετά την τρίτη θέση στο Ντακάρ του 2016, η Toyota αποφάσισε λοιπόν να ακολουθήσει το παράδειγμα της μετάδοσης στους 2 τροχούς του νικητή Peugeot 2008 DKR. Ταυτόχρονα όμως έφερε στις τάξεις της και τον Νάσερ Αλ Ατίγια, τον οδηγό από Κατάρ που έχει πατήσει δύο φορές το ψηλότερο σκαλί του βάθρου στο Ντακάρ. Ο οποίος θα πλαισιώσει τον παλαίμαχο Γάλλο άσο των αγώνων αντοχής Ντε Βιλιέρ, στην προσπάθειά τους για την κατάκτηση της κορυφής.

Σημαντικός αρωγός στην όλη προσπάθεια, με τα διόλου ευκαταφρόνητα κεφάλαιά της, θα είναι για το 2017 και η Red Bull, η οποία να «ντύσει» χορηγικά τα δύο Toyota. Τα οποία, όπως και τα νέα Mini John Cooper Works Rally και Peugeot 3008 DKR, θα είναι εντελώς νέα το 2017. Έτσι, θα έχει τεράστιο ενδιαφέρον το Ντακάρ του 2017, που ξεκινάει στις 2 Ιανουαρίου από την Βολιβία για να καταλήξει μέσω Παραγουάης

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!