Επέλαση SUV από την Opel

Πέτρος Πιτσίνης
Επέλαση SUV από την Opel
Η γερμανική εταιρεία ανακοίνωσε την παρουσίαση του Grandland X το 2017, του δεύτερου κατά σειρά SUV μετά το Crossland X.

Δεν είναι παρά λίγες μέρες που ήρθε στη χώρα μας το ανανεωμένο Mokka X. Και ακόμα λιγότερες εβδομάδες που η Opel ανακοίνωσε την παρουσίαση του Crossland X, για το πρώτο εξάμηνο του 2017.

Πλέον έχουμε, σύμφωνα με την πιο πρόσφατη ανακοίνωση της Opel, να περιμένουμ και το Grandland X. Αυτό θα είναι μεγάλος αδερφός του Opel Crossland X. Και τα δύο εντελώς νέα crossover συνδυάζουν τη γοητεία ενός SUV με ένα υψηλό επίπεδο δυναμικής συμπεριφοράς. Το Grandland X δένει άριστα με το δραστήριο lifestyle της εποχής μας διαθέτοντας ακαταμάχητο off road στυλ, υπερυψωμένα καθίσματα, άπλετη ορατότητα, ευκολία στην επιβίβαση και την αποβίβαση και πλούσιο χώρο αποσκευών.

Αισθητικά, συνδυάζει έξυπνα τη στιβαρότητα με την κομψότητα, ενώ η σχεδιαστική φιλοσοφία του εσωτερικού του παντρεύει την άνεση με την πρακτικότητα. Το Grandland X θα επεκτείνει τη γκάμα της Opel στην εξαιρετικά δημοφιλή μικρομεσαία κατηγορία, όπου θα πλαισιώσει το επιτυχημένο Astra, Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2016, και το πρόσφατα ανανεωμένο Zafira.

Το Grandland X είναι μέρος της επέλασης νέων μοντέλων Opel, κατά τη διάρκεια της οποίας θα λανσαριστούν 29 νέα μοντέλα από το 2016 έως το 2020. Το νέο crossover θα κάνει την είσοδό του σε μία ραγδαία αναπτυσσόμενη αγορά: Σε διάστημα δέκα ετών, από το 2007 έως το 2017, το ευρωπαϊκό μερίδιο των μοντέλων SUV/Crossover θα έχει αυξηθεί από επτά σε 20% επί των πωλήσεων όλων των νέων οχημάτων. Το Opel Crossland X και Opel Grandland X θα παίξουν σημαντικό ρόλο στη συνέχιση αυτής της αύξησης.

Το Opel Crossland X αναμένεται στην κατηγορία B το πρώτο εξάμηνο του 2017 – μία κατηγορία στην οποία το συμπαγές SUV της Opel, MOKKA X, απαριθμεί πάνω από 600.000 πωλήσεις. Το Opel Grandland X θα εκπροσωπεί μία κατηγορία μεγαλύτερη των συγγενικών μοντέλων του. Θα βρει δηλαδή απέναντί του ανταγωνιστές όπως το νέο Seat Ateca, το VW Tiguan και τα Nissan Qashqai/Renault Kadjar.

Image credit: Autobild

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!